RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-24-2019, 06:40 AM   #1
Junior Member
 
Top Sergeant's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Fruitland Park, Florida
Posts: 24
Desperate need of a Vansco VMM

After reading the post yesterday about another member who had a problem with the rear vansco vmm, i was preparing for our trip this weekend and low and behold, my gauges and idiot lights stopped working. The engine will start but I don't have any lights on the rear VMM in the battery compartment. I read the other posts and have removed the dash panel and reseated the speedo and other connectors as well as reseated the plugs on the vmm's. I had some corrosion on the battery terminals so I also serviced them to make sure that there was no problem with connections or ground issues back there.
I just bought my coach 2004 40MDTS 3 months ago and am planning on going on the maiden voyage this weekend for a week. The trip is only a couple of hours from home (central Florida). I have my towed, spouse and our beagle Bailey. Considering what has been said, I don't feel safe driving it so I may have to cancel. [Moderator Edit] I have a trip planned with the parents in law for several weeks in late September but I don't think that the Canadian company can fill the order according to the many posts about it. Any help would appreciated.

Ron & Annette
__________________

Top Sergeant is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-24-2019, 08:51 AM   #2
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: May 2014
Location: Satsop WA
Posts: 1,616
Ron, so sorry to hear that. I am hoping someone with far more knowledge than I can help.
As far as the Vansco unit, there was a guy who would buy extras and send them out in case of emergency. I donít believe he has anymore available.
Everyone should have a spare. Itís the best way for making sure you never need it.
FYI, discussion of Vansco on this forum is a very touchy subject.
Typically it leads to an infraction and probation from posting.
Just trying to be helpful.
__________________

__________________
2007 Alpine Limited SE
TMan59 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 08:58 AM   #3
Community Administrator
 
CLIFFTALL's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 38,731
Itís not Vansco being a touchy subject that leads to these things you mentioned. Any post about any product that offers to buy, sell, offer to giveaway is not permitted as per our Community Rules. We have a free Classified Section where these are allowed.

Quote:
Originally Posted by TMan59 View Post
FYI, discussion of Vansco on this forum is a very touchy subject.
Typically it leads to an infraction and probation from posting.
Just trying to be helpful.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
CLIFFTALL is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 03:57 PM   #4
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Ocala, FL
Posts: 260
Did you try shutting off the rear battery switch and then back on to see if that will reset the Vansco?
__________________
Jim & Sandy
2008 34' FDDS Alpine
Limited SE
JLMunsil is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2019, 09:06 AM   #5
Junior Member
 
Top Sergeant's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Fruitland Park, Florida
Posts: 24
Jim,
thanks for your advice.I serviced the battery compartment and cleaned the wires on the computer. Everything works as it should.

Ron
Top Sergeant is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2019, 09:25 AM   #6
Senior Member
 
Ljwt330's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Capistrano Beach, California
Posts: 1,665
Quote:
Originally Posted by Top Sergeant View Post
Jim,
thanks for your advice.I serviced the battery compartment and cleaned the wires on the computer. Everything works as it should.

Ron
So, I interpret this post as your rear Vansco is now operating correctly. Is that correct? If so, that's great news, not only for you, but for all who may experience a Vansco "incident" in the future.


BTW, many have forgotten, or never knew, that there was a NHTSA Recall on Vansco units for MY 2005 and some 2006 Alpine coaches due to failures caused by foam used in the construction. This, of course, was back before the business folded, but Alpine and Vansco replaced all suspect units and newly built units with newer versions that had different construction. It's not clear if all known defective units were actually replaced, though there is a way to identify them if you look it up. I suspect the above is why there appears to be failure reports of 2005 and later Vansco units most often, plus the fact that electronics, in general, can suffer sudden and random failures.
__________________
Larry, Eileen, and Finley
2004 Alpine 36FDDS
Third motor home, first Alpine, no need for another.
Ljwt330 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2019, 06:05 AM   #7
Junior Member
 
Top Sergeant's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Fruitland Park, Florida
Posts: 24
Thanks for the information, I am learning fast
Top Sergeant is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2019, 09:06 AM   #8
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: May 2014
Location: Satsop WA
Posts: 1,616
Glad to hear the worked out!
__________________

__________________
2007 Alpine Limited SE
TMan59 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need a Vansco VMM JohnLori Alpine Coach Owner's Forum 7 07-24-2019 08:26 AM
VANSCO VMM 2820 Modules Bruce & Elaine Daniels MH-General Discussions & Problems 5 12-22-2008 07:48 AM
Vansco VMM gator67 Alpine Coach Owner's Forum 1 09-29-2007 11:11 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×