Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-23-2015, 03:38 PM   #1
Member
 
Jackduncan's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Orlando, FL.
Posts: 86
Power cord reel not working right

My power cord reel will start rolling up the cord and then stop, i have to wait about 1 minute and it will work again for a few seconds and then stop again. Does anyone have any idea's about what may be wrong?
__________________
Jack & Brenda
2010 Tiffin Pheaton
Jackduncan is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-23-2015, 10:33 PM   #2
Junior Member
 
Cigman's Avatar
 
KZ RV Club
Join Date: Feb 2013
Location: Maiden, NC
Posts: 4
Power cord reel not working right

It could be that it is binding and tripping a reset. If you haven't had it unreeled completely for a period of time, you may try doing that. It could be reeling to one side and binding. I actually had a similar experience. I reeled it out completely and it hasn't given me a problem since. Good luck.
__________________
2001 F450 CC w/Elite Hauler Bed, 7.3 Powerstroke.
5th Wheel Trailer: 2007 H.R. Presidential
Cigman is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2015, 10:47 PM   #3
Senior Member
 
DrDaveMA's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Location: Lake Wales, FL
Posts: 3,066
You should also check/clean the storage bin, if you are not cleaning the cable as you reel it in, the bin could be jammed with dirt. Two things happen when it is dirty, first the motors slip on the cable, it needs to be clean. Second the dirt can clog the mechanism causing it the slip. I have also noticed it slips if the cable is wet, when I bring it in, I have a microfiber cloth I wipe the cable with, gets dirt off and dries it at the same time. If the cable is slipping as you reel it in you could be causing the motor to overheat and shutdown due to thermal overload.

As mentioned above the cable should be unreeled completely to straighten out the kinks that it will naturally get.


Sent from my iPad using iRV2 - RV Forum
Dave, Bobbi and Fenway
__________________
Dave, Bobbi and Fenway
2005 38' FDTS Alpine Limited, 2016 Jeep Grand Cherokee Limited
Lake Wales, FL
DrDaveMA is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 11:41 AM   #4
Registered User
 
Newmar Owners Club
Join Date: Nov 2008
Posts: 2,899
FYI-Prior to rolling in he cable, I take a blue towel, put water on it, and CLEAN the cable as it goes in, this keeps lots of gunk out of the bin. As suggested, roll it out all the way, then clean it all as it goes in, leaving a big drop loop as you are working on it, so it does not bind as you are working. This should fix the issue.
Renipladlo is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:39 PM   #5
Senior Member
 
Rusty Bear's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: Nov 2003
Location: Big Bear, Ca
Posts: 383
Check all connectors. My cord quit on the retrieve side last week after checking and cleaning all connectors it’s now working fine. Was intermittent before quitting.
__________________
Jim & Vivian
2007 Alpine Apex
40FT FDFS #75725
Rusty Bear is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:44 PM   #6
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 37,725
Quote:
Originally Posted by Renipladlo View Post
FYI-Prior to rolling in he cable, I take a blue towel, put water on it, and CLEAN the cable as it goes in, this keeps lots of gunk out of the bin. As suggested, roll it out all the way, then clean it all as it goes in, leaving a big drop loop as you are working on it, so it does not bind as you are working. This should fix the issue.
I took a cloth, sprayed the cable with 303 and wiped it down as I brought it in.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft, HWH Active Air
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA,
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '21 Jeep JLU Rubicon Ecodiesel
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2015, 10:55 PM   #7
Senior Member
 
96 Wideglide's Avatar
 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Aug 2010
Posts: 9,283
Quote:
Originally Posted by Mr_D View Post
I took a cloth, sprayed the cable with 303 and wiped it down as I brought it in.
Thats what I do. Spray 303 in a rag, and let cable slide thru it !
__________________
Ben & Sharon
2008 43' Holiday Rambler Scepter PDQ
96 Wideglide is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Seat Not Working Glen and Sal National RV Owner's Forum 13 08-16-2018 11:06 AM
Need a new "not stiff" power supply extension cord bdawson11 iRV2.com General Discussion 2 07-30-2015 05:30 PM
2000 Discovery 37 V power cord length ?? mrkcs Fleetwood Owner's Forum 2 06-30-2015 11:01 AM
Super flexible power cord 50A w/ Twist Lock End Vanwill Monaco Owner's Forum 1 02-08-2015 11:46 AM
Power cord question mo5er iRV2.com General Discussion 12 01-11-2014 05:33 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.