Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-09-2018, 04:00 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 313
TM 102 problem solved

I had similar problem as Ed and Diane, as I have posted here before. Couldn't autofill my water tank; also all my tank levels wouldn't read. After going thru all hardware on all tanks to no avail, I finally sent the TM 102 in to be tested, and they said it was OK, just some minor corrosion that they cleaned up. But I had them send me a "refurbished" one anyway, so I crossed my fingers and plugged it in, and suddenly everything worked! But the autofill doesn't work. Originally, it would fill, but wouldn't shut off. I blamed that on bad tank sensors, but now, who knows... So now, with a functioning TM102, and all new tank sensors, I'm going to condemn the solenoids now, and with all the info from Ed and Diane, I won't have to re-invent the wheel.....again
Dudley Do-Right, '06Apex40,MDTS
Dudley do-right is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-09-2018, 04:11 PM   #2
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: Edmonds, WA
Posts: 835
I just found another TM102 under the dash pod, drivers side. That one has coax coming out with a BNC connector. I suppose that's the interface for the television maybe. Anyway, is that the TM102 from your tank bay?
__________________
Janet and Todd Legg
2006 Alpine Apex M-40FDQS #75594
2014 Honda CRV w/navi
Janet and Todd is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 04:15 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 313
Yes, I'm talking about the one in the tank bay... Dudley
Dudley do-right is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 09:01 PM   #4
Member
 
casper124's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Redding CA
Posts: 79
Todd,
The TM 102 under the dash, could that be the interface for the Smart Tire system ? That is where mine is located.
__________________
Steve & Diane Davis
2006 40' Apex FDQS
casper124 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 11:17 AM   #5
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: Edmonds, WA
Posts: 835
Indeed it is. I forgot about that till you reminded me. The kind folks at the Schwab Tire in Junction City updated the software in this TM102 for me a few years ago.
__________________
Janet and Todd Legg
2006 Alpine Apex M-40FDQS #75594
2014 Honda CRV w/navi
Janet and Todd is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discovery Overheating Solved Not Cooling Solved Scott2kDisco MH-General Discussions & Problems 3 06-12-2018 09:51 AM
1994 Conquest 102 tub leaks KBT Gulf Stream Owner's Forum 4 08-26-2013 10:29 AM
Any '95 Conquest 102 owners? tdosha Gulf Stream Owner's Forum 2 10-04-2012 09:30 PM
Will 102" Class A fit in my 10' side access gate? briandude iRV2.com General Discussion 9 05-23-2006 04:48 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 10:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.