Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > National RV Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-11-2014, 05:16 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 23
Chassis battery isolators

I have a 1997 Dolphin 355. Nothing, including starter, headlights, radio, you name it will run on the chassis battery. The battery, new in 2012, is fully charged, passes load test with no problem. When I switch to the boost utilizing the two 12 volt house batteries (also new in 2013 and fully charged), everything works. There is a 12v solenoid in the basement compartment adjacent to the batteries mounted on a steel plate along with a 3 gang buss bar , a small black box with "Delay" written on it which has a ground wire to the solenoid as well as a red wire to the center terminal on the solenoid. Is there a way to test the solenoid ? I have taken it off and my thinking is that it is defective and will not allow the chassis battery to come on line. Any thoughts ?
dscotty99 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-11-2014, 12:59 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 23
Replaced solenoid. All is well.
dscotty99 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, chassis



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Large power draw on chassis battery '94 Kountry Star omegacanuck Newmar Owner's Forum 54 01-31-2016 09:22 PM
House and Chassis Batteries Dead in 9 Days ProjectPro Class A Motorhome Discussions 12 03-30-2014 09:16 PM
Battery Disconnect - Does not work redbaron73 Newmar Owner's Forum 6 02-23-2014 11:27 AM
Flashing Battery Light DonL Spartan Motorhome Chassis Forum 1 01-16-2014 04:58 AM
Chassis battery charge ddgilmore Entegra Owner's Forum 22 10-17-2013 05:09 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 03:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.