Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > National RV Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-25-2014, 02:15 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 23
HWH problem

Here we go again. 1997 Dolphin F53 chassis. Put new chassis battery in a week ago. Went out yesterday to check operation of HWH levelers. Prior to this noted previous owner had disconnected one of two wires for the large red warning light placarded "Do not move coach" because when connected, light stayed on no matter what. I checked hydraulic reservoir, added 3/4 pint of Dexron to bring up to proper level. Light still stayed on so disconnected wire in question. Yesterday set up to activate levelers. Pushed "on" button with coach in "park" emergency brake on, levelers did what they are supposed to do twice-up and down. In my infinite wisdom I figured now would be the time to hook the one wire back up as system operating as needed. Got it hooked up, light blinked on and off as I presume it is supposed to do to get drivers attention that jacks down. However, jacks were up. About 10 seconds into this, the chassis power to the cab shut down. No fans, map lights instruments, starter. Nada. Now to start it, I must use aux batteries in coach. Everything works with those batteries EXCEPT the HWH on/off button and therefore the levelers. What in the world would cause the chassis battery to go off line ? I have little hair left after dealing with all the problems with this coach but this one has me stumped. Thanks for reading through this post.
dscotty99 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-25-2014, 02:46 PM   #2
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 19,927
Suggest you download manual and troubleshooting guide from HWH website. It sounds like one of the sensors that detects jacks up is bad and not sending proper signal to control panel. Previous owner, rather than repair, just disconnected light.

Tech Support, Manuals, Online Schools

The loss of power sounds like ignition relay or the like. I believe relays are in a plastic box with other fuses and relays for chassis operation.
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 07:02 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 23
Thank you Bob for the treasure trove of information. This site is awesome because of folks like you. Scotty
dscotty99 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hwh



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Okay ... I SOLVED THE AUTO PARK BRAKE PROBLEM! JerryPeck Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 178 10-21-2021 12:20 PM
Kwikee Level Best 3000 Jack Problem Lt Dan MH-General Discussions & Problems 3 07-21-2014 10:13 AM
2007 40" QSP Bus - HWH Jack Problem FrontSideBus Tiffin Owner's Forum 4 10-22-2013 11:20 AM
Redneck 1993 Allegro Bay Diesel Pusher with electrical problem jcruce13 Class A Motorhome Discussions 7 10-09-2013 12:27 PM
HWH Hydraulic Leveling System Problem AaronJ Vintage RV's 10 09-04-2013 06:49 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.