RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > National RV Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-23-2012, 11:57 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Windshield Wipers Not Working

I've read the numerous threads about the intermittent problems associated with the wipers coming on and off when they want to. My problems is that the just stopped working.

I've attempted some of the solutions offered like- I propped a hair dryer on the wiper motor and thoroughly dried it out and the connectors; I've inspected the ground wires to insure they appear properly attached; I've inspected the dash switch to insure proper connections.

The most peculiar thing is that the fuse (found in the access panel just to the left and below the driver's seat) is good and passed a continuity test. But when I use a test light to see if the fuse slots for the blades has power, the test lamp doesn't light up with the ignition on.

I also pulled the dash harness off and tested each connection hole assuming one or two of these should light up too if the ignition switch is on, but none of these light up either.

To test my test light, I inserted the probe into other fuse holes and it lit up. One more weird thing was that I checked the fuse marked "radio" and pulled the fuse and the radio still worked. This makes me wonder if there is another panel I'm not seeing someplace.

Sorry for the lengthy thread but I'm at a loss as to where to go from here, other than Arizona where it doesn't rain....

thanks in advance for reading this..
__________________

standardbob is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-23-2012, 03:09 PM   #2
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
Sounds like you are pretty good at trouble shooting. What year is your National Tradewinds and what chassis?

Is it possible that the "radio" fuse you pulled is for the radio memory, and not the one to power it on?



__________________

__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 05:38 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Regarding My Windshield Wipers Not Working

I forgot to tell everyone I've got a 1999 Tradewinds 7370 with the Cat rear engine on a Freightliner frame.
standardbob is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 10:46 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Wiper Repair Update

I pulled the wiper motor and the brushes looked worn. I decided to replace the motor. Did the install and the wipers still don't work.

Any suggestions out there????
standardbob is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 07:09 AM   #5
Junior Member
 
National RV Owners Club
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
don't know if this will work but: I have had problems for years with my workhorse chassis national rv wipers. Latest try was running a separate ground from chassis to wiper motor. The wipers (so far) work better that they have for years.
oldpowerpro is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×