Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-13-2022, 10:59 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2022
Posts: 2
2004 Allegro Bus Rear Lights Not Working

Hello Everyone, I'm really hoping you can help me out. I'm at a bit of a loss. I have gone through the Freightliner helpline multiple times as well as contacting Tiffin directly and haven't found a solution yet.

2004 Tiffin Allegro Bus 40TSP with Cummins 8.9L ISL 400HP - Freightliner Chassis

History: It started out with simply just my left turn signal not wanting to flash. Then the 4 way flashers didn't want to work. This was about a month ago. I've looked at all the fuses and relays and haven't found anything not working. I ordered a whole bunch of the Tyco relays in the coach to make sure none were bad, ordered like 16 new ones and replaced them all. The other night I was going to fill up the coach with diesel for an upcoming trip when I got notified by other drivers that I had no rear lights at all. The next morning I started tearing into it and thought that I had identified voltage at the plug that the rear cap wiring harness plugs into, plugged it back together and tested it seemed to be working with turn signals, brake lights, and running lights. Went to start securing things and it went back to absolutely nothing working. Started to tear it apart again and found that there was a wire splice put on the yellow wire from the trailer hitch connector to the yellow on the rear cap wiring loom and same for the green wire. One of them was loose and not sure why they would be tied together in the first place. Some of the spots that were electrostatically welded on the tiffin rear cap wiring loom looked a little suspect but are still holding strong. The trailer hitch connector is hit or miss with the running lights working and brake lights working, the turn lights will light up both turn signals rather than just one or the other. The rear cap lights still will not work at all. The front headlights, turn signals and marker lights do work. If I unplug the rear cap wiring loom (from the Freightliner 7 pin connector) the turn signals will also blink, not just light up. If I plug in the rear cap wiring loom to the Freightliner connector then the turn signal in the front will light up but not blink. Another odd thing is that there is a Hopkins turn signal converter (usually used to get outputs for a trailer) that was there from the factory but not plugged into anything.

Any ideas on where I should start with this? The wiring upstream of the 7 pin connector from Freightliner is inside the frame rail so really hard to see if there are any issues there. The bulbs seem to be fine because one minute they will work and then the next they wont. Any help or suggestions anyone has would be greatly appreciated. I have a large 3000 mile trip coming up at the end of the month and really would like to have functioning rear lights.

I have search and found a couple of other threads but nothing that seemed to be exactly what I am dealing with here. Happy to take pictures of anything and help provide clarification where I can. Again thank you for all and any help!

Kevin
kwikoff is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-13-2022, 11:16 AM   #2
Community Administrator
 
Lt Dan's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 15,412
First off, Welcome to IRV2!

I assume you checked the fuses and relays in the passenger side rear compartment? Most of your symptoms point to a loose or bad ground wire somewhere in the rear cap.
__________________
2017 Phaeton 40IH XSH Maroon Coral - Power Glide Chassis with IFS
Previously '15 Tiffin Allegro RED 38QRA and '06 Itasca Sunrise 35A
'16 Jeep JKU Wrangler Sahara or '08 Honda Goldwing
Lt Dan is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2022, 11:30 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2022
Posts: 2
Yes sir, I checked all the fuses and replaced all the relays in the rear compartment on the driver side of my chassis. I forgot to mention, at one point my rear lights would not shut off and was running down the chassis battery. The only way I could have it shut off was pulling the LT, RT, and running light relays in that compartment. That is why I thought I needed to replace all those relays.
kwikoff is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
allegro, allegro bus, light, lights, rear



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear lights not working, brake lights/ turn signals(rear only) and all other lights o Kloussen Monaco Owner's Forum 3 03-24-2021 09:50 AM
Allegro Bus 45OPP :: 2017 Tiffin Allegro Bus Testfly3 iRV2 Owners Registry 0 03-14-2018 11:03 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.