RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-19-2015, 06:23 PM   #1
Member
 
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 54
97 allegro auto park issue

97 Allegro Bay 35' Chevy workhorse

My transmission sometimes in reverse locks up like I hit a wall and the auto park light comes on.

I have to go to park, drive, reverse etc. until i leave it in reverse for a couple minutes then the auto park light goes out, then i begin to back up sometimes it locks up again.

this only happens occasionally. two years ago i had two sensors or something replaced on the transmission. It happened 2k mi. later.

Since this only happens occasionally, two times this year after 10k miles. happens cold or hot. I've looked up p30 auto park and all seem to lock up when in drive.

help?

Gramma Dy
Northern Calif.
__________________

__________________
We'll be friends until I'm old and senile, then we'll be new friends.

'97 Allegro Bay 35' Chevy, '98 Saturn Wagon, Blue Ox Aventa II, Patriot Brake
rvgrammady is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-19-2015, 07:33 PM   #2
Senior Member
 
edgray's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Madison, MS
Posts: 8,695
Quote:
Originally Posted by rvgrammady View Post
97 Allegro Bay 35' Chevy workhorse

My transmission sometimes in reverse locks up like I hit a wall and the auto park light comes on.

I have to go to park, drive, reverse etc. until i leave it in reverse for a couple minutes then the auto park light goes out, then i begin to back up sometimes it locks up again.

this only happens occasionally. two years ago i had two sensors or something replaced on the transmission. It happened 2k mi. later.

Since this only happens occasionally, two times this year after 10k miles. happens cold or hot. I've looked up p30 auto park and all seem to lock up when in drive.

help?

Gramma Dy
Northern Calif.
You apparently have a GM/Chevy P32 chassis with the infamous J71 Auto Apply Parking Brake (AAPB). These things are infamous because of just the sort of problems you are experiencing.

There is free and expert advice available to you via emails to Roger Haag at: oldusedbear11@charter.net He has helped hundreds, maybe thousands, of owners understand and maintain their J71 system.

OBTW, a 1997 P32 isn't a Workhorse. WCC did not begin production until late 1999.
Good luck and trust Roger to help you, I'm sure he can do so.
edgray is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Park Brake converted to Manual Lever the_dieter Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 183 07-27-2019 08:11 PM
Auto Park dfwm_newf Class A Motorhome Discussions 1 10-06-2015 11:13 AM
Need good mechanic in Charlotte NC to disconnect auto park Late arrival MH-General Discussions & Problems 11 04-15-2015 12:14 PM
What was the last year for the P-30/32 Auto Park Brake? caheath Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 5 02-12-2014 01:48 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×