RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-06-2020, 03:58 PM   #1
Junior Member
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Aug 2018
Posts: 5
Black tank flush not working

I dump my black tank and go to flush it with my hose that is connected to the control panel turn on the water and nothing happens. It is a 2011 Allegro Open road, also lost the aux plug for 12 volt, need to locate the fuse. Can anyone help.
__________________

Gary1999 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-06-2020, 07:27 PM   #2
Senior Member
 
brandss's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Feb 2017
Location: Frankfort, KY
Posts: 1,124
On my unit, had the same problem. Read that Tiffin didn't make the holes large enough so I disconnected the black flush connected to the tank and drilled them out a 1/16th larger than the original holes. Has worked great since then. Not sure it is your issue but might be worth checking out. Either way, I would guess that the plug is clogged and a cleaning at minimum is needed.
__________________

__________________
Scott Brandstetter
2014 Tiffin Allegro Bus 45LP
Full Timers for now
Home State is Kentucky
brandss is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2020, 09:25 PM   #3
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: College Station TX
Posts: 72
I had same problem. Flush nozzle is on top of black tank. My access was to remove the side panel on the passenger side just in front of the rear tire. It was plugged. Drilled out holes slightly larger. Search the tiffin forum. There is a lot on this.
Rodzent is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2020, 09:26 PM   #4
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: College Station TX
Posts: 72
I have a 2014 Allegro Bus 37AP.
Rodzent is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
black tank, tank



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 Phaeton black tank flush not working😩 nelliemartin Class A Motorhome Discussions 2 04-23-2019 07:53 AM
2015 Phaeton Black Tank flush valve not working DennisJM Tiffin Owner's Forum 9 09-22-2015 09:17 AM
Black tank flush not working buckeyemike MH-General Discussions & Problems 4 02-16-2015 09:45 AM
Black tank flush stopped working Alan Wilson RV Systems & Appliances 29 05-19-2014 01:13 PM
BLACK TANK: "can we" or "can we not" leave the black tank open in an RV park?? doodlebug52 Travel Trailer Discussion 15 12-02-2009 09:56 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×