Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-20-2022, 03:53 PM   #1
Junior Member
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
Electrical plugs not working

2017 Tiffin 31 MA open road- electrical plugs in front cab passenger side and 3 plugs under bathroom sink cabinet- all quit working this afternoon. We have re-set GFI's and visibly looked at fuses unknowing which one is the one. Any one with knowledge will be greatly appreciated.
tiffin31 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-20-2022, 05:01 PM   #2
Senior Member
 
Warhorse6's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 581
You might have a gfi outlet in Your wet bay. Check that. Mine is up on the top right of the wet bay. That gave me fits and had the same issue you described
__________________
2018 Phaeton 44OH
2017 Chevy Traverse Toad
Florida
Warhorse6 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2022, 05:05 PM   #3
Community Administrator
 
Lt Dan's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 16,626
Did you find the GFCI on the front of the bathroom sink cabinet? Sometimes it's easy to overlook where it's located. Also, you should have a GFCI in the basement area near the front and maybe another one in your wet bay.
__________________
2017 Phaeton 40IH XSH Maroon Coral - Power Glide Chassis with IFS
Previous '15 Tiffin Allegro RED 38QRA and '06 Itasca Sunrise 35A
'16 Jeep JKU Wrangler Sahara or '08 Honda Goldwing
Lt Dan is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2022, 11:09 PM   #4
Senior Member
 
wog099's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Dec 2018
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 946
Could it possibly be a tripped breaker?
__________________
Wade & Debby Griffin
2018 Tiffin Allegro Open Road 32SA, Ford F53 24K Chassis
2012 Jeep Liberty
wog099 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2022, 02:56 PM   #5
Senior Member
 
Kjon's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Peach Bottom, PA
Posts: 307
A tripped GFI or breaker seems likely. GFI's are often chained in that they control multiple outlets.
__________________
Ken & Monica, Peach Bottom, PA
2021 Allegro RED340 33AL ISB 6.7 Powerglide, Jeep Cherokee, Blue Ox, FMCA
Kjon is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2022, 09:08 PM   #6
Senior Member
 
SamKVA's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 283
Not sure where your outdoor outlet is located but check that GFCI as well.

Sam
__________________
2021 Tiffin Phaeton 40IH
2016 Jeep Wrangler JK Sport TOAD - Air Force One
SamKVA is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2022, 09:22 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 677
That outlet by the Passenger seat may go through the inverter. What inverter do you have? Is any other inverter circuits working? Entertainment, residential refrigerator? if you have one.
dssl is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2022, 04:36 PM   #8
Senior Member
 
wog099's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Dec 2018
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 946
To the OP: Did you find the issue, and if so, how was it resolved? This info could help someone else at some point.
Thanks,
__________________
Wade & Debby Griffin
2018 Tiffin Allegro Open Road 32SA, Ford F53 24K Chassis
2012 Jeep Liberty
wog099 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2022, 08:34 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Nov 2022
Posts: 4
I recently had the same problem on my 2016 Phaeton 40QBH. After looking for the GFI outlet I realized I had no power on any of the 110 outlets while driving down the road. The problem was that the inverter had been turned off. Of course the easy fix was to just turn it back on.
smithib is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2022, 10:37 PM   #10
Junior Member
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by wog099 View Post
To the OP: Did you find the issue, and if so, how was it resolved? This info could help someone else at some point.
Thanks,
It ended up being the magnum in outside electrical bay that needed to be re-set. I thought I had posted that we fixed issue with re-set. No problems since.
tiffin31 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, electrical



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pace Arrow: two electrical plugs no longer working on bedroom slide paries Fleetwood Owner's Forum 6 08-03-2022 04:34 PM
Front Two Electrical Plugs/PassSide not working 18Anthem Entegra Owner's Forum 10 05-03-2018 09:14 AM
Bounder: 2013 Bounder 35k some plugs not working Patrick W Fleetwood Owner's Forum 3 04-17-2014 10:49 AM
110v duplex plugs not working TomMiller RV Systems & Appliances 14 02-17-2013 05:59 PM
12 Volt Dash Plugs not working tomakat iRV2.com General Discussion 2 07-02-2012 03:54 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.