Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-26-2022, 10:56 AM   #1
Junior Member
 
RayThigpen's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jun 2022
Posts: 10
Triple Vision TVR4000S Blue Screen

My Triple Vision TVR4000S displays a blue screen for all three cameras. The text for left, right, and rear appears, but no video. Wouldn't think it's a 12vdc issue, since the monitor powers up with the blue screen. It's been stated before, but I'll repeat it here, the manual leaves a lot to be desired. Any suggestions?
__________________
Ray Thigpen
2014 Tiffin Allegro Open Road 36LA
Full-time RVer
RayThigpen is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-26-2022, 11:16 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Boca Raton
Posts: 246
I would first check the cable connections coming from the cameras to the pigtail on back of the unit. Notorious for bad connections however, not usually all three at one time. You can acces them by taking the center access cover off top of the dash. Sort through the rats nest and find the pigtail on back of the Triplevision unit and there should be connectors on each line to the camera cables. Mine are marked with tags.

Paul
__________________
2021 Dutch Star 4369/Spartan K2 (7/2022)
2018 Allegro 36LA (5/2018)
2017 Jeep Wrangler Sport/2D; NSA Ready Brute
StaRVGazer is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 02:39 PM   #3
Junior Member
 
RayThigpen's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jun 2022
Posts: 10
Connections under the dash seem to be fine. I should probably add a little background.

All cameras worked fine a couple of months ago before the rig was impacted by a nearby lightning strike (yes, we had a surge protector, before someone starts down that rabbit hole). Several house items needed repair, as well as some engine electrical (ECM, ABS controller, fuel pump, fuel pump driver module). The rig had to be towed to a local repair shop for the engine electrical repairs.

I'd think if the camera system was impacted, the monitor would have no display (or possibly even no power), but it seems that the issue is no signal from any of the three cameras. I can find little to no information about this model online.

I asked Tiffin to send me the manual, since we are not the original owner, and was sent the STM 7000Q manual (wrong one). I found the correct one online.

So, what besides 12vdc, the pigtail, and the monitor, do the 3 cameras have in common?
__________________
Ray Thigpen
2014 Tiffin Allegro Open Road 36LA
Full-time RVer
RayThigpen is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 03:31 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Location: Boca Raton
Posts: 246
Wow!! Could be circuit board damage. I believe the Triple Vision folks are located in Red Bay and I have heard they are very helpful. Someone on the forum may have their contact info.

Paul
__________________
2021 Dutch Star 4369/Spartan K2 (7/2022)
2018 Allegro 36LA (5/2018)
2017 Jeep Wrangler Sport/2D; NSA Ready Brute
StaRVGazer is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2022, 12:29 AM   #5
Member
 
BRodgers's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by StaRVGazer View Post
Wow!! Could be circuit board damage. I believe the Triple Vision folks are located in Red Bay and I have heard they are very helpful. Someone on the forum may have their contact info.

Paul
StaRVGazer might be referring to Triple H Electronics, phone number (256) 356-9005. It is my understanding that they provide some of the electronics for Tiffin.
__________________
Brian Rodgers
2018 Tiffin Allegro Bus 45OPP
BRodgers is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2022, 06:47 AM   #6
Junior Member
 
RayThigpen's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jun 2022
Posts: 10
I called Triple H. Nice folks. Pretty sure the problem is the monitor itself. Have one on order. Will update in a few days.
__________________
Ray Thigpen
2014 Tiffin Allegro Open Road 36LA
Full-time RVer
RayThigpen is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2022, 02:00 PM   #7
Junior Member
 
RayThigpen's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jun 2022
Posts: 10
Bad monitor

I've just replaced the monitor and the included wiring harness that Triple H sent me. All is working fine now. The cameras apparently get their power from the monitor as well, so that is why all 3 video signals were missing.
__________________
Ray Thigpen
2014 Tiffin Allegro Open Road 36LA
Full-time RVer
RayThigpen is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
scr, vision



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Triple e Empress :: 1990 Triple e Empress DavidToz iRV2 Owners Registry 0 09-03-2020 02:09 AM
Triple Vision Cameras Went Dark bhazzard123 Tiffin Owner's Forum 1 09-19-2017 09:19 AM
Triple Vision back up camera deasnealy Tiffin Owner's Forum 8 01-23-2016 07:45 PM
Triple Vision Camera - Passenger Side W0GER Tiffin Owner's Forum 2 12-21-2015 04:49 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 06:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.