Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-20-2021, 08:47 AM   #1
Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2019
Location: Boise, Idaho
Posts: 55
Tv cannot see cable

I am at a park and tv can’t see the cable connection Help!

Thanks
pmoroney is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-20-2021, 08:52 AM   #2
Community Moderator
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 1,602
Quote:
Originally Posted by pmoroney View Post
I am at a park and tv can’t see the cable connection Help!

Thanks
First if you were using over the air stations, then switched to cable, make sure the booster is OFF. On one of the plates for tv connections is a little green light, next to it is a little button, turn the light off.
Also you will need to run a scan in the cable mode on your tv. Good Luck.
__________________
2018 Road Warrior 427/2016 golf cart (gas)
2017 Ram 3500 w/Aisin w/4:10
2 Dachshunds DJ (RIP 9-12-19) & Joey (RIP 5-14-21)
hamm2018 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 08:52 AM   #3
Senior Member
 
Tedo's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 201
Ensure your antenna switch is off and cable on. Then go to settings on your tv and search for cable channels.
__________________
2018 Phaeton 44OH
2017 Chevy Traverse Toad
Florida
Tedo is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 08:58 AM   #4
Moderator Emeritus
 
TXiceman's Avatar


 
Vintage RV Owners Club
Texas Boomers Club
Oklahoma Boomers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2000
Location: Full Time, TX Home Base
Posts: 20,368
Blog Entries: 21
First, make sure you are connected to the cable plug and not the satellite. Manufacturers are know to switch the connections. Next, turn off the TV booster and then in the TV menus, under signal source make sure you are on cable and not antenna. Once on cable, scan the channels available.

Ken
__________________
Amateur Radio Operator (KE5DFR)|Full-Time! - 2012 6.7L Ford Crew Cab Dually -2013 HitchHiker Champagne 38RLRSB - Travel with one Standard Schnauzer and one small Timneh African Gray Parrot
TXiceman is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 12:40 PM   #5
Senior Member
 
Chuck&Pam's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2006
Location: Monroe, NC
Posts: 937
Tv cannot see cable

On my ‘16 32SA ( yours is likely the same) lift up the bedroom TV to expose the electronics storage cabinet. There’s a 2 button switch labeled Ant and Cable. A BLUE light shows on the one that is selected. Beware… the switch on mine is a bit flakey and sometimes doesn’t engage so switch them back and forth to be sure the blue light over the cable position comes on. Hope this helps!


Also I’ve had occasional problems with digital cable systems. Digital cable can be very picky regarding these switches used in RVs.
__________________
Chuck & Pam
2016 Tiffin Allegro 32SA & Nissan Frontier
NJ4B F261484
Chuck&Pam is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 02:14 PM   #6
Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2019
Location: Boise, Idaho
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by Chuck&Pam View Post
On my ‘16 32SA ( yours is likely the same) lift up the bedroom TV to expose the electronics storage cabinet. There’s a 2 button switch labeled Ant and Cable. A BLUE light shows on the one that is selected. Beware… the switch on mine is a bit flakey and sometimes doesn’t engage so switch them back and forth to be sure the blue light over the cable position comes on. Hope this helps!


Also I’ve had occasional problems with digital cable systems. Digital cable can be very picky regarding these switches used in RVs.
That is just what I did, but none of the tv’s shows the cable as a input that I can click on, just nothing there except live,sat and Blu-ray , it has a AV but nothing comes up.
pmoroney is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 02:20 PM   #7
Senior Member
 
KanzKran's Avatar


 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1,786
Quote:
Originally Posted by pmoroney View Post
That is just what I did, but none of the tv’s shows the cable as a input that I can click on, just nothing there except live,sat and Blu-ray , it has a AV but nothing comes up.
It wouldn't be an input selection from the list - it would be somewhere in the setup menu, where scanning for channels happens.
__________________
Tom & Jeri
2018 Coachmen Galleria 24T Li3
KanzKran is online now   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 05:41 AM   #8
Senior Member
 
Chuck&Pam's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2006
Location: Monroe, NC
Posts: 937
Quote:
Originally Posted by pmoroney View Post
That is just what I did, but none of the tv’s shows the cable as a input that I can click on, just nothing there except live,sat and Blu-ray , it has a AV but nothing comes up.


Are your TVs LG brand?
__________________
Chuck & Pam
2016 Tiffin Allegro 32SA & Nissan Frontier
NJ4B F261484
Chuck&Pam is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 06:49 AM   #9
Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2019
Location: Boise, Idaho
Posts: 55
Yes. LG
pmoroney is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 07:33 AM   #10
Senior Member
 
Tiffin Owners Club
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2012
Location: Las Cruces, NM
Posts: 3,892
This should be pretty simple, but...:
1. Make sure that the coax from the campground connection is plugged into the correct input location in the wet bay. One input should be labeled Antenna and the other Cable.
2. Inside the RV, turn off the antenna amplifier and switch the selector to cable.
3. At your TV, select Cable as the input. You will have a range of inputs to select from - i.e. HDMI1, HDMI2, Antenna, Cable, and so on.
4. Scan for channels

Still not working? In the Wet Bay, switch the cable input to the other coax connection and scan again. Still not working? Now you need to look at the splitter which buried behind a panel near where the antenna amp is located in your coach. The splitter can have loose connections or even have failed so it might take a little troubleshooting.
__________________
Roger & Mary
2017 Winnebago Navion 24V (Sold)
2014 Tiffin Phaeton 36GH (Sold)
luvlabs is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 12:32 PM   #11
Senior Member
 
Chuck&Pam's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2006
Location: Monroe, NC
Posts: 937
Quote:
Originally Posted by pmoroney View Post
Yes. LG

PMORONEY, i sent you a relatively long PM with a lot of detail. Check your PMs and let me know if that helps.
Chuck
__________________
Chuck & Pam
2016 Tiffin Allegro 32SA & Nissan Frontier
NJ4B F261484
Chuck&Pam is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 08:18 PM   #12
Senior Member
 
JohnCZ's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jan 2020
Posts: 173
pmoroney, what year is your RV?÷
__________________
John and Jana Z
2020 Allegro Red 37BA
First Motorhome
JohnCZ is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 11:37 PM   #13
Senior Member
 
SargeW's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2002
Posts: 1,459
Try this. It worked at a park where my cable hook up wouldn't see the cable channels either. Using your remote control for the TV, put your TV on channel 3. Then with the TV on 3 hit the button to bring up your channel search and start the process. You can skip the OTA channel search if you want. And BTW, make sure the "Cable" light is lit on your selector in the cabinet and the power booster is off (if it has a separate button for it).
__________________
Marty and Diane, Fulltiming!
2017 Tiffin Allegro Bus 40 SP
2018 Jeep Wrangler Sahara
mytripjournal.com/rvnchick2021
SargeW is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2021, 11:47 AM   #14
Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2019
Location: Boise, Idaho
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by Chuck&Pam View Post
PMORONEY, i sent you a relatively long PM with a lot of detail. Check your PMs and let me know if that helps.
Chuck
Ok, thanks, I have moved the RV, but will be in another park soon and will try that, Thanks so very much for your help !

Pat
pmoroney is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cable



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed. First night in 2017 DS 4369 in RV Park. Cannot figure out why cable TV Bchtravlr Newmar Owner's Forum 8 09-10-2017 06:07 PM
Cannot see Instrument Panel - too dark l.e.warren Tiffin Owner's Forum 14 06-16-2017 08:21 AM
I cannot see my signature, can you? scottandanna Forum 101 | Announcements | Member Forum Concerns 3 05-24-2015 09:15 AM
See Ya, See Ya Thudman Class A Motorhome Discussions 2 05-03-2008 06:14 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 05:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.