Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-10-2020, 03:07 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 14
2001 Jamboree GT slide not working

Hi,
Just got my first rv, the 2001 jamboree gt 31w.
Picked it up and the slide worked fine. Took a week driving it home, and the slide went in and out, perfectly a couple different times.
Now it is 2 weeks later and it is parked in the driveway with batteries charged up and plugged in to 15amps.
I turn the key to open the slide and i hear a motor running, but nothing moves, do it to close it and same thing, i hear a motor, but nothing moves. It is level and have driven it to a couple different spots just to be sure.
Any idea what could be wrong and where i can start to look for motor, gears, whatever i need to find?
Thanks in advance,
Hrhvt is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-11-2020, 09:22 AM   #2
Senior Member
 
jhlady's Avatar
 
Forest River Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: May 2007
Location: Oregon / Arizona
Posts: 136
Sounds like maybe the sheer pin has broken. You will have to locate the slide motor and take a closer look. Unfortunately I don't know your particular chassis/camper so can't help you with the location. The good news is that if that's the problem just about any hardware store will have one in stock and they aren't very expensive.


Hope this helps.
jhlady is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2020, 11:05 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 14
That does help. Thanks
It makes sense that t would be a sheer pin, perhaps i let it close for too long last time and broke it. Now all I have to do is find it Is there a chance it could be underneath the coach itself, and obvious to see?
Hrhvt is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2020, 05:50 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 14
Does anyone happen to know where the slide motor is located, and or where the sheer pin would be? I donít want to just tearing stuff apart to look for it, if someone knows right where i should start digging.
Thanks again for your help
Hrhvt is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide, jamboree



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fleetwood Jamboree not charging while plugged in Jabber00 Class C Motorhome Discussions 4 06-19-2018 09:12 AM
Slide not working / motor is working chrisc8869 5th Wheel Discussion 5 08-15-2015 06:24 PM
2005 Jamboree GT Slide Operation RaisingCajun Class C Motorhome Discussions 4 01-02-2014 07:00 PM
HWH Jacks working, not working and working again? Bob&Pat Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-08-2006 04:22 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 10:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.