Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-21-2013, 08:00 AM   #1
Senior Member
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2012
Posts: 326
dash a/c

hi!

having problems with my dash a/c. the compressor is making a "squealing" sound and there is not cold air blowing out. I don't know if it low on Freon or the bearings on the compressor are starting to fail. if some one could help me troubleshoot this I would really appreciate it. a/c is new to me so I have no idea on where to start.

thanks

Steve
SMRDNR is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-21-2013, 09:17 AM   #2
Senior Member
 
GraySeal65's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jun 2013
Posts: 608
If it was low on 134a the low pressure switch would not let the compressor clutch engage. Is the belt loose or worn out?
__________________
1997 Country Coach Intrigue Horizon 36' (The Dinosaur Burner)
GraySeal65 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2013, 10:40 AM   #3
Senior Member
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2012
Posts: 326
Quote:
Originally Posted by 92TNTRacing View Post
If it was low on 134a the low pressure switch would not let the compressor clutch engage. Is the belt loose or worn out?
AutoZone has the Freon kit- should I give that a try?
the belt is new. it makes the noise all the time. we sprayed some lube on it and the noise quit for awhile, I don't know if the lube got inside the compressor? someone suggested that it might be the clutch is not fully engaged and that could be the cause and why the
lube stopped the noise for a little while does that make any sense?
SMRDNR is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2013, 10:46 AM   #4
Registered User
 
Fleetwood Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: May 2011
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 1,857
Compressor

The compressor might be bad.
Muddypaws is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 05:14 PM   #5
Senior Member
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2012
Posts: 326
thought I would report back about what I found

there are 2 separate issues. the belt noise is from the new alternator not lining up exactly with the compressor. the no a/c was due to low freon. I went thru and checked all the components and tonight added freon- it is blowing cold. I need to keep an eye on it in case there is a leak. Both Freightliner and Fleetwood did a great job on getting me info. as far as the miss aligned alternator - that will be done this weekend. it is only out slightly but enough to make the noise

thanks for all the input
SMRDNR is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 06:23 PM   #6
Moderator Emeritus
 
SarahW's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2011
Location: In a lawnchair
Posts: 11,980
Thanks for reporting back. Hope it's all fixed up now.
__________________
.2012 Fleetwood Bounder 33C
SarahW is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bounder, dash



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2012 Discovery 36J A/C Temp Sensor Location pagosajoe Fleetwood Owner's Forum 29 11-14-2014 09:48 AM
Palazzo Owners gmadams Palazzo Motorhomes 2879 01-16-2014 02:54 PM
Dash Removal on '94 Flair hardball28 Class A Motorhome Discussions 2 07-09-2013 06:32 AM
2000 Winnebago Journey dash A/C inop mrrebel77 Winnebago Industries Owner's Forum 0 06-24-2013 10:51 AM
Alpine 2004: Dash Warning Buzzer quit working, can't find it! Mike & Mike Alpine Coach Owner's Forum 6 06-23-2013 10:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.