Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-30-2012, 06:17 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
How do you diagnose a bad hydro boost vs PS pump

I have a 1997 Fleetwood Storm. Lost brake boost and power steering on last outing. Does anyone have a suggestion on how to determine whether it is the hydro boost or the pump that has failed?
Thanks for the help,
Jerry
jmoon59 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-30-2012, 06:35 PM   #2
Senior Member
 
Bug512's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Warren County, NJ
Posts: 1,354
To me it would sound like the pump but you might want to check out this article. Silly question but is the belt intact and not slipping? Are the fluid levels acceptable?

Click Here
__________________
Gene & Ginger
1997 Jayco Eagle 8
04 Winnebago Adventurer 33V, 05 Jayco 23B, 02 Coleman Cheyenne
Bug512 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 01:12 AM   #3
Senior Member
 
stink's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,414
If you lost both the PS and brake boost than you probably lost the pump. Bug512 said it well Check the belt and fluid!!!
__________________
Dave and Laura & two cats
02 Discovery with Accord toad
retired auto rv tech and teacher, wife rt nurse
stink is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 09:11 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
thanks

Thanks to all for the help. The website gave an excellent description of system and diagnosis procedure.

Jerry
jmoon59 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 09:28 AM   #5
Senior Member
 
Bug512's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Warren County, NJ
Posts: 1,354
Good luck with your findings and make sure to post your results. This might help people in the future.
__________________
Gene & Ginger
1997 Jayco Eagle 8
04 Winnebago Adventurer 33V, 05 Jayco 23B, 02 Coleman Cheyenne
Bug512 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.