Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-23-2022, 07:49 AM   #1
Member
 
Barry and Linda's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
No power to genset, Expedition

I recently had six new house batteries installed along with a trik l start. I now have no starting power for the genset nor any 110 power when traveling. I have two inverters (one for res refrig) both showing green lights. Both cut off switches are on. Genset only clicks when trying to start (even when plugged into SP). This has all occurred since the install of the new batteries. Any thoughts as to what needs to be done to correct. BTW, ihe trik l start only shows maintaining, never shows charging. The inverter panels show 13.7 one main and 12.7 on refer inverter. Thx
Barry and Linda is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-23-2022, 10:53 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 32,201
Post pictures of your cables. Try to get them all so we can see what's wrong. Both inverters should show same volts.

Trik l start won't show charge to charged chassis battery.
twinboat is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2022, 12:51 PM   #3
Member
 
Barry and Linda's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Pictures

Best I could do, two at bottom are hard to get to.

Now both inverters read 12.4and 12.3

Obviously top two are chassis batteries
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3561B60F-5611-48AE-8F2F-ACB2E19040B9.jpg
Views:	7
Size:	335.6 KB
ID:	381436   Click image for larger version

Name:	C9DADE09-3F3A-4792-ACC5-20DF1E0D597D.jpg
Views:	11
Size:	319.4 KB
ID:	381437  

Click image for larger version

Name:	ED0AC9C8-D0C9-4956-BBF7-5DDEB659A497.jpg
Views:	11
Size:	411.3 KB
ID:	381438   Click image for larger version

Name:	CC6836F8-9AF4-4108-A3AC-3EF87F948791.jpg
Views:	11
Size:	421.7 KB
ID:	381439  

Barry and Linda is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2022, 01:13 PM   #4
Member
 
Barry and Linda's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Note also that genset also will not start when plugged into 50 amp SP.. only hear the same clicking sound
__________________
2006 Phaeton QSH

2010 Ford Edge
Barry and Linda is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2022, 02:51 PM   #5
Senior Member
 
Fleetwood Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Oct 2011
Location: Henderson, NV
Posts: 258
Not sure if you found a fix for this but I have experienced something similar regarding the generator clicking (albeit not after having battery replacement) and found that the battery control switch, sometimes referred to as a salesman switch, was in the off position.
So make sure both switches are on for the house and chassis batteries.
__________________
2005 Providence 39L, Spartan, CAT 350
2021 Jeep GC 80th
deblas is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
no power, power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fleet wood Expedition :: 2006 Fleetwood Expedition sprnt12 iRV2 Owners Registry 0 12-18-2017 11:35 AM
2016 Fleetwood Expedition 38K :: 2016 Fleetwood Expedition 38K jchantry iRV2 Owners Registry 0 12-29-2016 08:21 AM
Fleetwood Expedition :: 2013 Fleetwood Expedition Taarnac iRV2 Owners Registry 0 11-24-2016 01:39 PM
Expedition vs Expedition El dclayton Trailer Towing and Tow Vehicles Discussion 12 01-26-2016 11:47 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 06:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.