Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-20-2014, 09:45 PM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 83
Replaced battery now problems

1994 southwind, replaced engine battery, because it was apparently dead. Now the radio is not lighting up or working and the chirpy chirp alarm system(?) when I turn vehicle off does not chirpy chirp. Is there something I am supposed to reset after battery is replaced? This is third thread, having headacheyyy problems driving me nuts. please help.

thanks so much
ShelleyFunny is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-21-2014, 04:20 AM   #2
Senior Member
 
trackman's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,136
The radio or the alarm system could have shorted out causing your battery drain and one knocking the other out. Check the power coming to the radio. If you have power there that will tell you the radio is shot. There could be a blown inline fuse that works both. It is hard to get to the wiring but you will definitely have to trace power to both accessories that are not working. Hope you get it worked out
trackman is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2014, 04:54 AM   #3
Senior Member
 
brobox's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 25,470
Make sure there is not a wire that was not connected to the new battery. Also check fuses for the items not working, arcing a battery cable upon installation can blow fuses.

If they were working before the new battery that is about all that could have gone wrong by just replacing the battery.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is online now   Reply With Quote
Old 06-21-2014, 10:23 AM   #4
Senior Member
 
Old Bounder's Avatar
 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,636
There should be at least two large cables connected to the positive terminal on your battery.
  • One to the starter
  • One to the BCC (Battery Control Center) nearby
  • Possibly a third if you have levelers
Check to make sure the cable to the BCC is connected.
__________________
'97 Bounder 34V, F53 7.5L-460
Old Bounder is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2014, 01:41 PM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 83
thank you all!! Working on it now.
ShelleyFunny is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, replace



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unusual set of electrical problems on new 2014 Itasca Sunova 33C TrailerFool Winnebago Industries Owner's Forum 2 04-29-2014 10:51 PM
Starting & battery disconnect problems tarheel24 Newmar Owner's Forum 1 04-29-2014 09:45 AM
Can't charge battery with cable connected emcee MH-General Discussions & Problems 16 04-29-2014 08:44 AM
Dead engine battery JoeMota Monaco Owner's Forum 8 02-27-2014 02:36 PM
Battery Advice sjkted Class A Motorhome Discussions 33 02-06-2014 08:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.