Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Gulf Stream Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-30-2022, 07:16 PM   #1
Senior Member
 
hoggem's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Illinois
Posts: 123
No house power?

while doing maintenance I removed-cleaned-topped off and re installed my two house batteries, Now I have no power to the house, no lights. stairs, power to gen set? what did I do wrong?
hoggem is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-30-2022, 08:49 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Eastern outskirts of Dallas, TX
Posts: 2,353
Did you take a picture of the connections before you dis-assembled the battery wiring?

If using 12 volt batteries - check that batteries are wired in parallel - + to +, - to -, and that you have the + cable for the coach (usually red) connected to +. - can go to either batteries -.

If using 6 volt batteries - they wire in series, + to -, + to -. + cable from coach goes to + on the first battery, - cable goes to - terminal on 2nd battery.

Finally, make sure your “Salesman Switch” or “Use/Store” switch is in the “Use” mode.
__________________
91 Ultrastar Champion02 Georgie Boy Landau 8.1l Workhorse
03 Jeep Wrangler TJ 2018 Jeep Wrangler JK toad
MrMark52 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2022, 08:50 PM   #3
Senior Member
 
Old-Biscuit's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 23,124
And check it you tripped a DC relay on Battery POS Cable
__________________
I took my Medication today. HAVE YOU?
Dodge 3500 w/Tractor Motor & NUWA 5vr
US NAVY---USS Decatur DDG-31
Old-Biscuit is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2022, 08:52 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 31,754
There should be a circuit breaker within a foot or 2 of the battery positive cable.

Many have a button that trips them and a lever to re-set, check for that.
twinboat is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2022, 06:57 AM   #5
Senior Member
 
hoggem's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Illinois
Posts: 123
no house power

picture taken, + to + - to - breaker checked and re checked, Sailsman switches are Green (on) ?


Is relay same as the little breaker switch? if not where might I find It?
hoggem is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2022, 11:53 AM   #6
Senior Member
 
hoggem's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Illinois
Posts: 123
problem solved once I realized that you not only have to TAKE pictures, you also need to look at them ;-) one cable misplaced.



thanks All
hoggem is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2022, 02:54 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Eastern outskirts of Dallas, TX
Posts: 2,353
Glad you found it! Thanks for closing the loop!
__________________
91 Ultrastar Champion02 Georgie Boy Landau 8.1l Workhorse
03 Jeep Wrangler TJ 2018 Jeep Wrangler JK toad
MrMark52 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2022, 12:33 AM   #8
Senior Member
 
Gulf Streamers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2015
Location: Memphis, TN
Posts: 3,606
If you wired it correctly, did you turn the battery switch back on, and reset the 100a+ Breaker? Or drop a wire behind battery, not connected?
__________________
(TerryH.) 2000-GS Conquest Limited 6266 Class-C 99-E450SD V10
THenne1713 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2022, 07:42 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Eastern outskirts of Dallas, TX
Posts: 2,353
Quote:
Originally Posted by THenne1713 View Post
If you wired it correctly, did you turn the battery switch back on, and reset the 100a+ Breaker? Or drop a wire behind battery, not connected?
THenne - read post #6. He fixed it.
__________________
91 Ultrastar Champion02 Georgie Boy Landau 8.1l Workhorse
03 Jeep Wrangler TJ 2018 Jeep Wrangler JK toad
MrMark52 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No house plugs have power on house battery wavw54 Newmar Owner's Forum 9 06-18-2021 01:57 PM
House Fuse Panel? - Radio not working on House Power Twin Gulf Stream Owner's Forum 1 09-17-2018 04:06 PM
12 volt power relay for house power panga22 Monaco Owner's Forum 5 08-12-2013 07:22 AM
No power in house when off shore power. Batteries good. wbezemek Winnebago Industries Owner's Forum 13 01-04-2012 08:16 PM
RV genset to power house during power outage McDanie1 Newmar Owner's Forum 8 07-16-2009 09:54 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.