Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Country Coach Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-14-2021, 03:26 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 526
Lost zone 2 Dometic 15k five button remote

So it's 100 I go out plugged into short power leaving both my 15K dometics going. I come back an hour and a half later and the rear zone number two is gone from the remote screen and the air conditioner is not running. I reset the five button remote only one zone zone one comes up. No breakers have flipped. Is this the remote? Or is this the board in one of the roof AC units? If so which one? Yes I checked the phone plugs at the rear AC unit they're fine.
birdhunter is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-14-2021, 04:04 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 1,672
Quote:
Originally Posted by birdhunter View Post
So it's 100 I go out plugged into short power leaving both my 15K dometics going. I come back an hour and a half later and the rear zone number two is gone from the remote screen and the air conditioner is not running. I reset the five button remote only one zone zone one comes up. No breakers have flipped. Is this the remote? Or is this the board in one of the roof AC units? If so which one? Yes I checked the phone plugs at the rear AC unit they're fine.
If you still have 120 vac at the rear A/C, here is how I solved the problem.

https://www.irv2.com/forums/f54/zone...cc-538732.html

Of course you have the newer 5 button control station so your setup is different but here are some things to check.

Each control card in the A/C unit has a fuse in the 12 vdc circuit. To get to it you have to take the inlet panel off. Since you said the phone plugs are good you have already removed the panel.

In my case, there was 12 vdc at the front A/C unit and not at the back. Therefore zone 2 was 'gone' from the control station.
__________________
Kit & Rita
37 foot 98 HolidayRambler Endeavor diesel pusher
followingsea is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2021, 10:25 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 526
Quote:
Originally Posted by followingsea View Post
If you still have 120 vac at the rear A/C, here is how I solved the problem.

https://www.irv2.com/forums/f54/zone...cc-538732.html

Of course you have the newer 5 button control station so your setup is different but here are some things to check.

Each control card in the A/C unit has a fuse in the 12 vdc circuit. To get to it you have to take the inlet panel off. Since you said the phone plugs are good you have already removed the panel.

In my case, there was 12 vdc at the front A/C unit and not at the back. Therefore zone 2 was 'gone' from the control station.
Thanks followingsea, but that would not work for me since I have a hurricane that's run off the same remote. I've had no trouble with this thing in 13 years. I left where I was and drove for two and a half hours and when I got here, I reset the five button remote again and zone 2 is back! I don't get it. Something's wrong but I'm not sure what.
__________________
Rich
2002 Magna Resort 42
birdhunter is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 04:42 AM   #4
Senior Member
 
2dogsbarkin's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Where ever we are parked!
Posts: 114
Mine did that in the winter and had no heat, Found after 2 days searching the phone plug in the back of the thermostat was bad, cut it off and installed a new one. I did have to buy a crimp kit at Lowes.
just a thought
__________________
40' tag 04 Allure 370 ISL & 04 Jeep Rubicon toad
2dogsbarkin is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 07:21 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: North Georgia Mountains
Posts: 233
The phone cables carry the signal so if it is working sometimes and not others then it potentially is a build-up on the phone cable connectors that might not be apparent. I have had success spraying the phone cable ends and the connector it plugs into with 'electronic contact cleaner'. If that does not work then replace the plug as recommended.
__________________
2007 Newmar Baystar; 3201; miniature schnauzers and labradoodle. SumoSprings Front; Safe-T-Plus;2016 Fiat 500; Roadmaster Falcon 2;Demco SBS DUO Braking System;TST 507;Bilstein shocks; Garmin RV 785
rffowler55 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 11:43 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 1,672
Quote:
Originally Posted by birdhunter View Post
Thanks followingsea, but that would not work for me since I have a hurricane that's run off the same remote. I've had no trouble with this thing in 13 years. I left where I was and drove for two and a half hours and when I got here, I reset the five button remote again and zone 2 is back! I don't get it. Something's wrong but I'm not sure what.
My fix will work because it is replacing failure prone electronics with reliable local manual controls.

Your A/C is designed to work that way.

Replacing plugs and spraying contact cleaner may work until the next failure point pops up.
__________________
Kit & Rita
37 foot 98 HolidayRambler Endeavor diesel pusher
followingsea is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 12:19 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Traveling
Posts: 362
When my back A/C stopped working it was the phone cable between the front and rear units and it was that cable's connection at the front unit that was the problem. In my case I just had to clean the front connection and re-connect it firmly. It's been working fine the 2+ years since.
__________________
-Dave
2003 Country Coach Allure First Avenue 36; 2012 Honda CR-V
DJ55 is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 11:32 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 526
Thank you all, this is very helpful. It's still working but I'm going to follow your advice and use contact cleaner on every phone connection in the system, starting with the thermostat.
__________________
Rich
2002 Magna Resort 42
birdhunter is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic, remote



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zone 2 lost on 4 button CCC followingsea RV Systems & Appliances 5 05-28-2021 10:41 AM
Dometic 15K AC/HeatPump 2 Zone Issues MonacoIndy Newmar Owner's Forum 1 12-01-2020 07:00 PM
Four Winds Five Thousand :: 2001 Four Winds (now Thor) Five Thousand 081547111 iRV2 Owners Registry 0 09-24-2019 09:18 AM
Dometic Blizzard NXT 15k Dual zone system doesn't see second zone Nu2FullTime RV Systems & Appliances 7 06-12-2017 10:37 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.