Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-17-2022, 01:24 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Church Hill, TN
Posts: 13
120 VAC Not Working in BoonDock Mode

Hi All,

When I have the coach plugged in to shore power or the generator is running, I have 120V to the coach. With generator off or coach unplugged, I cannot get the 120V in the coach. When I push the invertor button to on first time, nothing. When I push the button a second time the inverter on indicator will light and the 120V comes on for about 3 seconds, then off.

When troubleshooting this, I toggled the salesman switch and the 120V came back on. Later, when I tried to repeat the process, the 120V would not come on. I feel that this should be some simple issue that I am not seeing. I looked at the inverter and can't "see" anything unusual. I have not replaced anything or performed any maintenance actions on the coach.

The only think I did recently was to top off the distilled water in the batteries. This was done without incident. Both Coach disconnect switches off, engine off. Shore power unplugged. The only thing I had to do was disconnect the positive and negative connectors on two batteries to remove the fill cap. Replaced without issue. When I did this, I disconnected the positive terminal first and when I got to the other battery, I disconnected the negative terminal. Could this have anything to do with this issue? I did get the 120V to come on when toggling the salesman switch.
Thank you in advance for suggestions and ideas.

dwinch Dale
1999 Monaco Windsor 34'
Cummins 330hp, 8.3 ISC
R2900 Roadmaster
Dwinch is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-17-2022, 01:29 PM   #2
Senior Member
 
rlott2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: BC, Cariboo, Lower Mainland.
Posts: 2,260
Try rebooting your invertor AFTER you 2x check your battery cables for tightness and make sure cables havenít popped out of the connectors.
I think itís better practice to shut the invertor off before disconnecting battery cables.
__________________
2008 KSDP/2013 Flex
2nd year Fulltimers and still loving it.
rlott2k is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 02:04 PM   #3
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2020
Posts: 1,313
If you have no 120v load it could be your inverter is turning off due to search watts setting.
__________________
New to us 2000 Monaco executive 40 500hp tag
Biljol is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 02:10 PM   #4
Senior Member
 
Bobby F's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: MN
Posts: 2,138
Do you know what inverter you have?
__________________
------------------------------------

1993 Rockwood 28' Class C - Ford E-350 7.5L
Bobby F is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2022, 06:34 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Church Hill, TN
Posts: 13
Rlott2k,

Thanks for the suggestion. I did do just that and the 120V came back on. The LED was blinking 4x/sec and looks like it was searching. Thanks so much.

Dale
Dwinch is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2022, 06:35 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Church Hill, TN
Posts: 13
Biljol,

Yes, that was waht it was doing. It was in search mode. The on/off reset was what it wanted.

Dale
Dwinch is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2022, 06:55 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Church Hill, TN
Posts: 13
Bobby F,

Inverter is a Trace RV2012. I'm glad it came back after a power reset. I will continue to monitor it. Thank you all for all the replies.

Dale
Dwinch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
boondock



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T@G 320 S Boondock :: 2021 NuCamp T@G 320 S Boondock Old Radios iRV2 Owners Registry 0 09-27-2021 01:42 PM
Norcold 682 fine in 110 vac mode, problematic in gas mode dmcgarve RV Systems & Appliances 2 06-13-2020 01:44 PM
Not so hot water on 120 VAC SOURCE megehrs Monaco Owner's Forum 7 10-07-2019 09:37 AM
Warning!! Warning!! 120 VAC Issue johnwr Alpine Coach Owner's Forum 16 08-22-2011 11:31 PM
Drawings - Water, 12 VDC & 120 VAC Blue Ribbon National RV Owner's Forum 1 06-13-2010 05:40 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 08:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.