Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-14-2006, 04:39 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Hi from our 96 Safari in Kansas !!! Our alternator is showing 13.9 off the back and 13.9 at the relay. And 13.9 to the battery isolator, but only 12.8 volts to the batteries. We have checked all fuses, any ideas?
Sarah and Jack is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-14-2006, 04:39 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Hi from our 96 Safari in Kansas !!! Our alternator is showing 13.9 off the back and 13.9 at the relay. And 13.9 to the battery isolator, but only 12.8 volts to the batteries. We have checked all fuses, any ideas?
Sarah and Jack is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:09 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: sacramento
Posts: 102
line loss ?

clean all connectors
i plan to go to non acid batteries soon

try dry cells or sealed that work up side down
odysocy ? makes them

if alt puts out but lower at batteries it s line loss or bad connector

bill
__________________
96 safari 34

ham call kk6dm
duner bill is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2006, 02:50 AM   #4
Senior Member
 
ronboc's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,256
Hi Sarah, and welcome aboard the monaco Forum.



I noticed no one else has responded to your question, so I'm bumping it back on top in hopes you may get more help. Unless you've got it solved already, that is, and then it just means you get more opportunites for folks to say Howdy!

Bills' reply does sound like a good idea, did it work?

Good luck and come back often.
Ron
__________________
- - - - - - - - - - -

'06 HR Endeavor 40PAQ (Mission Hills decor). All options, but still finding more to add.
ronboc is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alternator Eddy W Ford Motorhome Chassis Forum 2 11-18-2008 01:30 PM
Alternator replacement Navy Flier Winnebago Industries Owner's Forum 7 11-03-2007 03:14 AM
Alternator Jarhead1 MH-General Discussions & Problems 6 08-25-2007 09:01 PM
Alternator Failure abe low MH-General Discussions & Problems 4 10-08-2006 03:51 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.