Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-19-2021, 10:39 AM   #1
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2019
Posts: 155
Thumbs up Electrical Issue Resolved

Hello Everyone,
Well I know I might have been a pain in the butt sometimes due to my knowledge of motorhomes but I think i finally resolved my electrical issue. I know some of you remember the post i started here: https://www.irv2.com/forums/f115/tri...al-534923.html
Now that I finally got home from my 2,500 mile trip to key west and back. I am thankful for some of your inputs and recommendations. I replaced my Alternator today and did a final electrical checkout at the alternator and electrical bay target points. Seems like I am now getting 14.10 volts out of the alternator and at the battery solenoid on both sides (House and Chassis). This was not the case before the alternator replacement. I am sure the volts will settle down when the batteries get charged but under load with the lights on, radio, wipers, and hazard lights I am only dropping about one volt to about 13.05. So if anyone thinks I need to check other points in the coach let me know. But i am confident this alternator replacement worked. Thanks everyone. Bunch of great help here.
RX7NOROTOR is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-19-2021, 03:57 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 17,083
That's good news......thanks for update

Should ask MODs to move this update to original thread so others following can read about the issues/resolution
__________________
Is it time for YOUR Medication or Mine?
Dodge 3500 w/Tractor Motor & NUWA 5vr
US NAVY---USS Decatur DDG-31
Old-Biscuit is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 08:12 AM   #3
YC1
Senior Member
 
YC1's Avatar


 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jun 2011
Posts: 9,177
Great news. Please post this on the original thread too. Lots of great folks helped and will get satisfaction knowing they did. The pay is not so good but the feeling is great.
__________________
Myron & Deborah
08 HR Endeavor 40 SKQ
400 Isl, 400 HP/// Now 450 HP
2016 Ford F150 Limited V6 with Ready Brake
YC1 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 08:29 AM   #4
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2019
Posts: 155
Thanks. The one thing that pissed me off was the previous owner or whatever shop did the alternator install flipped the alternator to have the terminals on top and really was not the way the alternator installs. so I installed the replacement correctly.
RX7NOROTOR is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 08:43 AM   #5
Senior Member
 
jacwjames's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,984
How are you measuring the voltage.

I monitor mine using a Silverleaf, even with the inverter on to power the refrigerator I see +14 volts.



~13 volts seem a little low.
__________________
Jim J
2002 Monaco Windsor 38 PKD Cummins ISC 350 8.3L
2005 Jeep Grand Cherokee w/5.7 Hemi
jacwjames is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 08:49 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,510
Woohoo Nice to see a problem solved.
radar is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 11:03 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,310
13.1 seems really low. I never see less than 13.6 with a 200 amp leave Neville. 4 g2s
shootist is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 11:09 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by shootist View Post
13.1 seems really low. I never see less than 13.6 with a 200 amp leave Neville. 4 g2s

Unless the engine was at idle RPM and there was a load on it.
__________________
Brett Wolfe
Ex: 2003 Alpine 38FDDS. Ex: 1997 Safari Sahara. Ex: 1993 Foretravel U240
wolfe10 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 11:53 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 17,083
Quote:
Originally Posted by wolfe10 View Post
Unless the engine was at idle RPM and there was a load on it.

OP stated:
,,,,,but under load with the lights on, radio, wipers, and hazard lights I am only dropping about one volt to about 13.05.
__________________
Is it time for YOUR Medication or Mine?
Dodge 3500 w/Tractor Motor & NUWA 5vr
US NAVY---USS Decatur DDG-31
Old-Biscuit is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, electrical



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedo-VDC-PCM issue resolved Bad Bolt Freightliner Motorhome Chassis Forum 3 04-27-2014 07:01 PM
Cruze flat tow issue resolved - Hats off to GM / Chevrolet talmag Toads and Motorhome Related Towing 0 11-19-2011 05:03 AM
Speedometer/ cruise issue resolved jwinston Monaco Owner's Forum 4 05-24-2010 03:23 PM
Water heater AC issue not resolved yet........ SargeW MH-General Discussions & Problems 4 07-30-2008 07:16 AM
Finally got air filter water ingestion issue resolved KTYSTR Newmar Owner's Forum 4 01-01-2007 12:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.