RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-28-2019, 07:16 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 11
EMS problem or power switch?

Hello all,
Looking for guidance. On a trip and plugged into 50 amp service. Thought everything was working but then noticed the 110 receptacles in bedroom not working. Except the tv was. Seems weird. Donít think the water tank worked on electric either. Not a huge problem so just headed home within few days.
At home, plugged into 110 20 amp. Noticed right away that the EMS meter did not change service type to show 30/20 amp. Still shows 50 amp. The power side does show 30/20 amps.
Bedroom 110 still not working.
Any thoughts. Anybody else seen this.
Thank you in advance for any thoughts

Jim
40í Monaco Diplomat. 2004
JandBE is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-28-2019, 09:17 PM   #2
Senior Member
 
Outbound's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NorCal
Posts: 1,919
I'm sure you did but did you check your breaker box for tripped breakers.
__________________
Outbound
2002 Monaco Executive 500 ISM
2004 GMC 2500HD 4X4
Outbound is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2019, 09:51 PM   #3
Senior Member
 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Aug 2018
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by Outbound View Post
I'm sure you did but did you check your breaker box for tripped breakers.
Sometimes they look ok, gotta rock them off and on to know for sure.
__________________
2008 Holiday Rambler 40PDQ
Chase55 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ems, power, problem, switch



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Autoformer, Progressive EMS, and PCS EMS redbaron73 Newmar Owner's Forum 3 08-15-2019 06:27 PM
Adding EMS to your Newmar EMS/Transfer box tom chelbana Newmar Owner's Forum 12 02-28-2018 04:11 PM
Weird Power/EMS Problem Krash RV Systems & Appliances 20 07-28-2016 05:42 PM
Monaco ac power problem (ems?) LJJSRZ Class A Motorhome Discussions 5 08-13-2013 08:18 AM
EMS-PT30C vs. EMS-PT50C surge/voltage protector Peacekeeper6 Class A Motorhome Discussions 9 04-14-2011 10:18 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.