RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2008, 06:07 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 16
The transmission temperature guage on the dash board is intermittent. It functions fine when it works but it works somedays and not others. Is the fault in the guage? wiring? Anyone ever had a similiar problem?
__________________

KCIDoner is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-25-2008, 06:07 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 16
The transmission temperature guage on the dash board is intermittent. It functions fine when it works but it works somedays and not others. Is the fault in the guage? wiring? Anyone ever had a similiar problem?
__________________

KCIDoner is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2008, 08:44 PM   #3
Senior Member
 
Drifter's Avatar
 
Monaco Owners Club
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,712
Check for bad ground wires.
__________________
Mike & Sharon and our Pup Frankie
2008 HR Endeavor 40PDQ

Drifter is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2008, 04:18 PM   #4
Senior Member
 
walt2137's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2003
Location: Quitman MS
Posts: 2,963
Yep, on a 99 dip I had that problem on about all the gauges, it was faulty ground wires the screw was not tight enough on the ground bar on most of the wires and the gauges were not cot very accurate after I got the ground problem (eng temp 15 deg hi, trans 25 deg low,odomotor 8% low,ect), solved by going to a silverleaf VMSpc then I could read all the info direct from the engine and trans computers.

Walt


Walt
__________________
Walt & Will
2000 Dynasty
2017 Ram Big Horn Crew C 4X4 w/ M&G
walt2137 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2008, 08:34 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Little Elm, TX
Posts: 3
Try this. Engine running - observe instruments.
Turn on headlights, bright and at the same time observe instruments again. If some or all change (some higher, some lower) their readings, it's because there is a reduction in available current. Keep in mind that both the instruments and their illumination bulbs draw current. This current needs a way back to complete the circuit. This is the reason for having grounds.
I found that Monaco didn't provide sufficient grounding for dash components.
Seek a better ground or match the wiring to the ampacity.
rospar is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scan Guage Water Temperature John Hilley Ford Motorhome Chassis Forum 4 07-27-2008 06:15 AM
Transmission temperature? Yappy Newmar Owner's Forum 8 07-11-2008 12:16 PM
Transmission temperature Taxman MH-General Discussions & Problems 11 10-24-2007 10:25 AM
transmission temperature ? sawtooth Trailer Towing and Tow Vehicles Discussion 5 03-30-2006 09:52 AM
Engine Coolant Temperature Guage htg3 Alpine Coach Owner's Forum 19 09-09-2005 04:05 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×