RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-31-2018, 01:28 PM   #1
Senior Member
 
pduggs's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2014
Location: Somewhere Warm
Posts: 718
LCD says 'NO DATA'

I went to check on the coach today, at the storage yard. Upon starting it the LCD screen reads NO DATA over and over again. None of my gauges or warning lights register, other than the red parking brake light. Nothing else appears amiss.

I thought I might have disconnected something behind the dash when I recently removed the CB mic wire, as I do not use the CB. I checked as thoroughly as I could for a disconnection, but found nothing. I then checked fuses in bay under driver, but couldn't locate a fuse indicating it was for the dash.

Does anyone have any ideas how I can fix this? Thanks.
__________________

__________________
2008 Dynasty Squire
Paul & Luci
Fulltimers
pduggs is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-02-2018, 05:06 AM   #2
Senior Member
 
pduggs's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2014
Location: Somewhere Warm
Posts: 718
Okay...I am guessing I stumped everyone with the above post. Has no one else experienced what I did?

At any rate, I went to the coach again yesterday and now all my gauges and warning lights are working. My guess is after shutting off everything when I left the coach the last time, the thing rebooted and now works.
__________________

__________________
2008 Dynasty Squire
Paul & Luci
Fulltimers
pduggs is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 07:15 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 3,023
We also have a 2008 dynasty. I have never had the no data but a similar message that says data connection lost. It may be a problem with the J1939 communication setup. Monaco has had some problems and it is a bear to fix! The one person at Monaco that new how to fix this is gone from Monaco as are most of the old Monaco employees. The ECM communicates with the BCM, ABS, Allison and more. Fixing this can be a nightmare. There a bunch of connections and they can have poor contacts. They are Deutsch connectors. Triangular. One of the problem connectors is in a bundle of wires on the upper frame just in front od the rear run bay. Hard to get at. usually wrapped with tape. Even a bad battery connection can cause your symptom. I have heard of the problem being caused by a wire issue in the drivers armrest and behind the dash readout. I really do not know any shop that is familiar with this problem on a Monaco. Big trucks have a similar system but the wire harness is very short . On a MH if the tech is not familiar with your system one could easily spend $3000 and it still is NG. Did you try disconnecting all the batteries and the solar panel to see if it will reset? I hope I am wrong and it something simple!
__________________
Moisheh
2008 Dynasty 42' Diamond IV
1988 Bluebird PT38
2009 Silverado Toad
moisheh is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 07:00 AM   #4
Senior Member
 
pduggs's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2014
Location: Somewhere Warm
Posts: 718
Thanks for your post.

We used the coach this past weekend without incident. The 'NO DATA' reading has only occurred once, since I bought the coach in February.

After this occurred which was at the outdoor storage yard, I shut off everything prior to leaving the coach including most circuit breakers, salesman's switch, and chassis batteries shut off switches. Upon returning to the coach a few days later, all was okay.

What has me a bit concerned, is if this should occur while driving the coach. Imagine losing all your gauges while driving. I don't know what other things might not work. What if headlights shut down, while driving at night?
__________________
2008 Dynasty Squire
Paul & Luci
Fulltimers
pduggs is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 09:08 AM   #5
Senior Member
 
JohnBoyToo's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: May 2012
Location: DFW, Tex-US
Posts: 5,798
Ah, you are talking about the dash gauges ! - at first I wasn't sure which lcd you were talking about


good deal it's back on (and I HAVE lost all dash gauges, along with power steering, and engine and brakes when a large fuse in the rear run box shorted ! and on an overhead flyover intersection at 50 mph !!!!! oh what pucker power )
__________________
'11 Monaco Diplomat 43DFT RR10R pushed by a '14 Jeep Wrangler JKU. History.. 5'ers: 13 Redwood 38gk, 11 MVP Destiny, Open Range TT, popups, vans, tents...
JohnBoyToo is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 01:35 PM   #6
Senior Member
 
pduggs's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2014
Location: Somewhere Warm
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by JohnBoyToo View Post
Ah, you are talking about the dash gauges ! - at first I wasn't sure which lcd you were talking about


good deal it's back on (and I HAVE lost all dash gauges, along with power steering, and engine and brakes when a large fuse in the rear run box shorted ! and on an overhead flyover intersection at 50 mph !!!!! oh what pucker power )
I should have been more specific in my original post. Yes...the small LCD screen on the dash, just below the speedometer. It kept reading NO DATA...over and over again, with nothing light up and no gauges working, while motor was running.

At least you found out what was wrong, though it sounds like you went through a very scary moment. I've no idea what would cause the dash to shut down like that.
__________________

__________________
2008 Dynasty Squire
Paul & Luci
Fulltimers
pduggs is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTC Says AT&T Misled Consumers About Data Us out West Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 11 11-08-2014 10:18 PM
Magnadyne M1-LCD VS M1-LCD-2 GoGoRV Monaco Owner's Forum 2 02-09-2012 02:45 PM
LCD clocks/LCD HDTV's richardcoxid Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 2 01-04-2009 12:15 PM
Can we trust what Bob says? JavaJelly Newmar Owner's Forum 9 03-16-2007 06:10 PM
IP says "Change Engine oil" max49 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 8 06-08-2006 08:21 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×