Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-19-2023, 07:02 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2022
Posts: 1
no starter engage , no dash lights , no ignition response

tried to start 2004 Monaco Windsor 40 pst . Engine started to turn over normally but suddenly cranked very slowly like very low battery . Battery voltage was dropping quickly and was dead within an hour . Battery bad replaced battery and now have no battery response ,no dash lights , no volt gage response . I there a relay or fuse link in the wiring between cassis battery and starter /ignition ??? Any help please
ethomps412 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-19-2023, 07:52 PM   #2
Senior Member
 
jacwjames's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2014
Posts: 13,680
Check the battery disconnect switch. I had one fail and had similar symptoms.
__________________
Jim J
2002 Monaco Windsor 38 PKD Cummins ISC 350 8.3L
2005 Jeep Grand Cherokee w/5.7 Hemi
jacwjames is online now   Reply With Quote
Old 03-19-2023, 07:56 PM   #3
Senior Member
 
jacwjames's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2014
Posts: 13,680
Check the battery disconnect switch. I had one fail and had similar symptoms. Rig started and then everything black.
__________________
Jim J
2002 Monaco Windsor 38 PKD Cummins ISC 350 8.3L
2005 Jeep Grand Cherokee w/5.7 Hemi
jacwjames is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2023, 01:45 PM   #4
Senior Member
 
RamiDav's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2,160
In cases like this, I try to go to where I last did some work, which in this case was replacing the start battery.
Back at the battery positive you probably had a couple of small wires attached there too. Look around real good for a wire that may have dropped out of sight or maybe broke. Those 2 wires feed the engine-ECM
and the trans-ECM, each wire should have an inline fuse back there somewhere.
RamiDav is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2023, 10:05 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 3,441
I canít quite understand why the battery would have continued to flatten unless the starter kept a draw on it somehow. If a new battery didnít light things up it should be a fuse or the disconnect switch. Just follow the cables.
__________________
2004 Dynasty 4
shootist is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dash, ignition, light, lights, no start, starter



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter won't engage budwilson Caterpillar Engine Forum 20 03-23-2021 05:12 PM
Starter occasionally does not engage when ignition key is turned. dgrant09 Ford Motorhome Chassis Forum 20 05-18-2019 06:01 PM
Generac Q-55G - starter spins but doesn't engage kevindtimm MH-General Discussions & Problems 8 12-19-2018 06:52 PM
Turn Ignition Key To Start , But Starter Won't Engage Shifterdude Caterpillar Engine Forum 9 09-23-2017 12:51 PM
starter won't engage CJScepter Monaco Owner's Forum 2 11-02-2008 11:33 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.