RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-14-2020, 01:35 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 3
Power issue

Just joined after reading up on some great suggestions on motorhome issues.
I have a 2008 holiday rambler and just recently i have an issue with a couple of things.
1. My energy management panel wont display the Shore power amperage and also wont display the amperage that is being drawn.
2. I am having a clicking sound from the main breaker panel from the front ac Breaker and the washer dryer brakers wen they are on.
3. I have 4 receptacles that i am only reading arround 65volts.

I have only owned the rv for 2years i am some what comfortable with electrical but this has boggled my mind it just started happening your help much appreciated.
Annunziato is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-14-2020, 06:00 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 333
1. No idea..

2. If it just started happening, check and tighted all connections in the breaker box.

3. The 65v on the receptacles could be a neutral ground short. Either a loose connection in a receptacle, insulation chaffed off a neutral wire somewhere, or a recently added screw or nail penetrated into the wire. Assuming they are on the same circuit and starting with the receptacle closest to the breaker panel, disconnect the wires and measure voltage. Keep working from one outlet to the next to isolate the issue. If on multiple circuits see number 2.
Ndrorder is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2020, 08:08 AM   #3
Senior Member
 
RamiDav's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1,474
Are you in a campground ?

50 amp , 30 amp or ?

Does it do the same on gen power ?
RamiDav is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2020, 09:08 AM   #4
Senior Member
 
windsorbill's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2011
Location: CA
Posts: 2,988
Quote:
Originally Posted by Annunziato View Post
Just joined after reading up on some great suggestions on motorhome issues.
I have a 2008 holiday rambler and just recently i have an issue with a couple of things.
1. My energy management panel wont display the Shore power amperage and also wont display the amperage that is being drawn.
2. I am having a clicking sound from the main breaker panel from the front ac Breaker and the washer dryer brakers wen they are on.
3. I have 4 receptacles that i am only reading arround 65volts.

I have only owned the rv for 2years i am some what comfortable with electrical but this has boggled my mind it just started happening your help much appreciated.
What EMS system do you have? Do you have a multiplex system?

If you do, I would start by disconnecting power to the EMS, including 12 volts, and re-start it.
__________________
Bill & Brigitte
06 Windsor PEQ, Cummins 400 ISL
2014 Honda CRV
windsorbill is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2020, 04:33 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 3
Thank you all For your suggestions, i have done some further trouble shooting and found that a hot wire loosened off in the transfer switch and also fried it, ordered a new switch and hopefully i can install and should resolve all the issues i was having.
Annunziato is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No DC power or inside power when on shore power terryhcarter Forest River Owners Forum 8 04-30-2020 07:00 AM
Power issues, no shore power, no generator power. Only some when engine running Goebs Fleetwood Owner's Forum 13 03-25-2020 07:06 AM
Shore power power not providing power to air conditioner jjhenley RV Systems & Appliances 6 06-21-2016 09:08 AM
Shore power and generator power issue BracketRacer iRV2.com General Discussion 2 09-03-2012 01:19 PM
Southwind 36D Issue after issue after issue.... fixn2gocamp Fleetwood Owner's Forum 4 10-21-2009 07:05 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.