RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-21-2016, 08:31 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Power problem

I have a 2013 Diplomat 43 ft. Frequently my power shuts completely off when I am connected to 50amp and the power transfer switch box kicks on with a loud thumping noise. I then have to turn off the 50 amp breaker at the resort pedestal. Anybody else ever have this problem or knows what's wrong??
__________________

db12brau is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-21-2016, 09:33 AM   #2
Senior Member
 
RamiDav's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1,392
Has this happened at more than one campground ?
You say I have to turn off the breaker .
Do you mean turn it off then back on ?
If you haven't seen this at other places then my
guess is a weak 50 amp breaker at the pedestal .

Ray D
__________________

RamiDav is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2016, 09:53 AM   #3
Senior Member


 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Aug 2015
Posts: 4,546
db12brau-

A common problem this time of year is low voltage at the power pedestal, due to everyone in the RV park (or neighborhood) having his air conditioner running. This can cause power protection devices to drop the 120VAC connection, in order to protect the A/C motor(s) and other sensitive electronics on your coach.

If you have a power protection device, such as one from Progressive Industries, I'd be checking the display to see what error might show there.

If you don't have such a device, you should get one and install it.
__________________
Mark
2008 Holiday Rambler Admiral 30PDD (Ford F-53 chassis)
2009 Honda Fit Sport
l1v3fr33ord1 is online now   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 03:41 AM   #4
Senior Member
 
Bob (WA0MQE)'s Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2003
Location: St. Cloud, FL
Posts: 1,523
Blog Entries: 1
The solenoid contacts or wire connectors in your transfer switch can go bad and cause problems too. Next time it happens find your transfer switch and rap on it to see it the power comes back on. If that doesn't help you can remove the cover (make sure your unplugged) and check all the connections. The screws can come loose. If that's not the problem then you'll probably need a new transfer switch.
__________________
Bob 2006 Monaco Camelot 40PDQ
US Navy Carrier Battlegroup 1959/1965
Winters in Florida, Summers in Blue Ridge Mountains
Bob (WA0MQE) is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2016, 06:17 AM   #5
Senior Member
 
Gdawgs's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Fayetteville, GA
Posts: 404
I have the sister coach to your unit and they do have protection for voltage drops and bad grounding. In my case the coach dropped power after about an hour looking for ground. Checked and the pedestal lost ground. I'd move to another site or park. Your unit is doing it's job protecting you and your coach.
__________________
2013 HR 43DFT RR10R
All Electric FWS-Tag FMCA 451687
2017 Ford F150 4X4 Toad
Gdawgs is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shore power power not providing power to air conditioner jjhenley RV Systems & Appliances 6 06-21-2016 09:08 AM
Power problem to Main Power/Gen/Levels Panel on 03 Adventurer megehrs Winnebago Industries Owner's Forum 2 01-23-2012 11:22 AM
Power problem to Main Power/Gen/Levels Panel on 03 Adventurer megehrs New Member Check-In 4 01-15-2012 09:37 PM
Intermittent electrical problem - no mirror power or camera power born2camp Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 5 07-14-2008 03:45 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×