Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-27-2019, 10:40 AM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Niles ca.
Posts: 69
Rory's 10 KW lift pump finally

Once thanks again for all the help and advice on My Generator . Just to let you all know How it turned out. There was no fuel to the Gen engine, so when I finally found the lift pump. and found out that there was no access. so there was only two things it could be . Either the pump or the control board. accessing the pump was less than fun and accessing the control board was worse it's inside the air intake box. So I wanted to find the power wire to the pump, to see if there was any power going down there. Well all the wires were black . anyway I found the power wire inside some loom going down the back of the Green box. and there was power going down to the pump so control board should be ok. So i took the whole green Box apart to access the lift pump down in the back right corner. Still could not access from the top had to crawl under the rig and access from the back NOT FUN anyway pulled the pump and tested. It ran fine, turns out it was a Bad ground at the connector at the pump. Put a new pump in anyway I am old and slow, so it took about 3 days. New pump at Cummings was $126.00. there is about 100 screws in that box.
rory .miller is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-27-2019, 05:06 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,476
Hi Rory; Thanks for posting the fix for your gen. I was reading and following your post on the problem and I had not idea of what was wrong. Glad you got it fixed and posted the bad ground problem in the plug. Something to put in the noggin. Don't know if it will stay there and yes, with our age these things take a little more time but you got it. Again, thanks for the info.
8.3Oilbuner is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rory's Girard awning rory .miller Monaco Owner's Forum 8 05-04-2018 11:43 AM
Rory 02 dynasty rory .miller Monaco Owner's Forum 2 07-16-2017 09:52 AM
Rory 02 dynasty rory .miller Monaco Owner's Forum 7 04-02-2017 10:00 PM
Rory 02 dynasty rory .miller Class A Motorhome Discussions 2 03-11-2017 11:36 AM
Rory 02 dynasty rory .miller Monaco Owner's Forum 4 08-13-2016 10:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.