RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-01-2018, 05:39 AM   #1
Member
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Apr 2016
Posts: 70
Slide not working 2003 dynasty

Have a friend visiting has a 2003 Monaco dynasty the front slide will not come out. There is no power to switch but there is power to pump have checked all fuses that we can find but there seems to be fuses located at different locations anyone have any thoughts what or where we could look.

Tommy Townsend
2006 magna
__________________

tomtownod is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-01-2018, 08:30 AM   #2
Senior Member
 
Burgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 237
I have a PDF of the electrical manual I can send you...

Is the orange light under the slid switch on if any of the bay doors are open it should not allow the slides to go out.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SLIDE1.JPG
Views:	66
Size:	200.0 KB
ID:	205178   Click image for larger version

Name:	SLIDE2.JPG
Views:	70
Size:	160.4 KB
ID:	205179  

Click image for larger version

Name:	SLIDE3.JPG
Views:	47
Size:	265.1 KB
ID:	205180  
__________________

__________________
Lynn, Guy & Rocky

2004 Monaco Dynasty
Burgy is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 09:26 AM   #3
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 40,916
The first thing I would look for is a problem with the interlock switches on the storage bay doors. The door can be shut but the switch may be bad or just need adjustment. I would bypass them one at a time, trying the slideout each time.
__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 01:54 PM   #4
Senior Member
 
falconman's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: On the Road
Posts: 1,163
Double check that both legs of the switch are working. When you press the switch it feeds power to the pump and power to the solenoid. If one contact of the switch has failed you can have the pump run but no power to the solenoid. Find the extend solenoid for that slide and check for power when the switch is pushed.
__________________
Dan & Arlene
2005 Monaco Dynasty Diamond IV
Chasing the good weather
falconman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2018, 05:44 PM   #5
Member
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Apr 2016
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by Burgy View Post
I have a PDF of the electrical manual I can send you...

Is the orange light under the slid switch on if any of the bay doors are open it should not allow the slides to go out.
but by if you do not mind please send the pdf file to crabby@gmail.com

It will be helpful

Thanks
tomtownod is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2018, 08:15 AM   #6
Senior Member
 
Burgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 237
it's a large file, Zipped and available here...

https://drive.google.com/open?id=1mt...SzCUqr-mjXMTtR
__________________
Lynn, Guy & Rocky

2004 Monaco Dynasty
Burgy is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2018, 08:42 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,149
This happened to us on the front drivers side slide. We looked under the entry steps to the hydraulic solenoids. There are 8 (4 to extend / 4 to retract). Tap on all 8 gently with a wrench. Then hit the buttons again. Our solenoids were just stuck. That was 5 yrs ago and no problem since.
Hope that helps
__________________
06 Holiday Rambler 45' PBQ
USAF Vietnam Vet 68-72
A1E/A1H Skyraider "SandyHobo"
Czar Of Poop is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 06:27 AM   #8
Senior Member
 
Burgy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 237
I also had an issue with mine sometimes not working..

I pulled the motor off the pump and opened it up.

The armature was really dirty and the brushes were a tad stuck.
I chucked up the armature up in my drill press and cleaned the commutator with a stone for cleaning the slip rings on the onan.

Then cleaned everything else up, the brushes were fine just after inspection.

I put it back together and bench tested the motor and reinstalled.

No issues since that time.

BTW the motor is the same one most pickup truck snow plow lifts use..
__________________

__________________
Lynn, Guy & Rocky

2004 Monaco Dynasty
Burgy is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Monaco Dynasty Slide Lock texnet Monaco Owner's Forum 14 06-07-2017 06:34 AM
2003 Winnebago adventure slide not working Frances Mill Winnebago Industries Owner's Forum 4 03-02-2017 07:41 PM
Slide not working / motor is working chrisc8869 5th Wheel Discussion 5 08-15-2015 06:24 PM
HWH Jacks working, not working and working again? Bob&Pat Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-08-2006 04:22 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×