RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-09-2014, 08:55 PM   #1
Senior Member
 
2-Nickels's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 532
Voltage Gauge Stopped Working

While driving today the needle in my voltage gauge laid down to the left side (looking like it died). My Aladdin system confirmed all was well so I knew the alternator is fine so, now I begin to troubleshoot. Any suggestions on where to start looking?
__________________

__________________
Gwen & Curtis Nikel
2009 CC Affinity
2015 Dodge RAM Ecodiesel 1500 Toad
2-Nickels is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-09-2014, 09:23 PM   #2
Senior Member
 
onechaddude's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,851
I can't help you with where to start looking but I can tell you that monaco installed 2 voltage sensors/senders on our coaches. One is for the ECU and the second was added for the dash guages. Fortunately I haven't had to repair one of mine I'm not sure where they will be located. I'm sure someone will be along soon that does know. Good luck

Chad
__________________

onechaddude is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 10:02 PM   #3
Senior Member
 
K7JV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,381
From you picture, it looks like you may have a mid-2000's Monaco? Our '06 Dynasty has a rectangular cover on top of the dash that gives access to the back of the instrument cluster. You might find the "hot" connection on the voltage gauge, and see if voltage is present. I've had some luck troubleshooting various problems behind the instrument cluster.

You might add your coach year and model to your side bar info. You may be more likely to find the right person to be able help you.
__________________
Jim & Angie, Boise, ID
2006 Monaco Dynasty Countess III
2017 GMC Acadia Denali
K7JV is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 07:00 AM   #4
Senior Member
 
2-Nickels's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 532
Thanks for sharing your insight and the suggestion. I will open up the dash this afternoon and take a look. The coach is a 2004 HR Navigator. Great suggestion on updating my tag, I have now done this.


2004 HR Navigator
2010 Jeep GRand Cherokee Toad
__________________
Gwen & Curtis Nikel
2009 CC Affinity
2015 Dodge RAM Ecodiesel 1500 Toad
2-Nickels is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 01:09 PM   #5
Senior Member
 
PyrateSilly's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,200
You can contact Monaco. They can give you information too about possible places to look and things to do. They may also have the schematics there to send you a copy so that you can do more things by your self.
Holiday Rambler
Monaco Coach
You'd be surprised at how much information they can give you on your coach.
__________________
Thom and Christine having fun in a 1993 Monaco Crown Royale Signature Series 40ft 300hp RV. Towing a Fiat 500 Abarth and a Harley.
Our blogged repairs and travels
PyrateSilly is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2014, 08:46 AM   #6
Senior Member
 
2-Nickels's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 532
Removed the voltage guage and had it tested, it worked fine so I reinstalled it and it appears to be working. I'll leave well enough alone and see what happens.


2004 HR Navigator
2010 Jeep Grand Cherokee Toad
__________________

__________________
Gwen & Curtis Nikel
2009 CC Affinity
2015 Dodge RAM Ecodiesel 1500 Toad
2-Nickels is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel Gauge & Annunciator Panel stopped working. Radar1957 Freightliner Motorhome Chassis Forum 11 10-02-2014 12:04 PM
Toad tail lights stopped working tkcas01 Toads and Motorhome Related Towing 6 05-31-2014 05:07 PM
Black tank flush stopped working Alan Wilson RV Systems & Appliances 29 05-19-2014 01:13 PM
Alternator voltage Rbhein Class A Motorhome Discussions 8 02-22-2014 05:22 PM
Dometic Refridge Stopped Working in Cold Weather sctdixon RV Systems & Appliances 10 12-13-2013 08:07 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×