RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-13-2020, 09:51 AM   #15
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 9
I知 getting 12v to the switch (1 in house & 1 in wet bay) both inductor lights come on but the pump does not activate. I知 going to take it to shop and let them deal with the issue. Your suggestions are helpful and appreciated.
__________________

Refun is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-14-2020, 08:02 AM   #16
Senior Member
 
Stan&Jacquie's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Allentown, PA
Posts: 849
Quote:
Originally Posted by Refun View Post
I知 getting 12v to the switch (1 in house & 1 in wet bay) both inductor lights come on but the pump does not activate. I知 going to take it to shop and let them deal with the issue. Your suggestions are helpful and appreciated.
A common problem is that the terminals corrode, come loose or even break/rust off. Check the wires at the pump. If still attached, give them a jiggle with a spigot on.
__________________

__________________
Stan & Jacquie
2007 Monaco Knight DFT 40'
2012 Equinox w/Air Force I, Blue Ox Alpha & Base, 750 Watts Solar.
Stan&Jacquie is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 03:24 AM   #17
Senior Member
 
cavie's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2,338
Quote:
Originally Posted by Refun View Post
I知 getting 12v to the switch (1 in house & 1 in wet bay) both inductor lights come on but the pump does not activate. I知 going to take it to shop and let them deal with the issue. Your suggestions are helpful and appreciated.
did you find the pump? Some have an inline fuse located very near the pump. Other things being on the same circuit is the reason behind this.
__________________
2011 Keystone Sprinter 323 BHS. Port Charlotte Fl/Hinsdale MA. Retired Master Electrician. All Motor homes are RV's. All RV's are not Motor homes.
cavie is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2020, 09:46 AM   #18
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by cavie View Post
did you find the pump? Some have an inline fuse located very near the pump. Other things being on the same circuit is the reason behind this.


Appreciate you following up. I was able to get the pump to finally kick in. Apparently it had lost the prime from sitting unused for too long.
__________________

Refun is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cat, water, water pump



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.1 Water Pump Poll: How Long Did Your Original Water Pump Last? ktoutoor Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 50 09-11-2019 06:45 AM
12 volt water pump won't pump water Shoemaker Monaco Owner's Forum 9 06-15-2017 08:59 AM
Water Pump On? Water Pump off? SpaceNorman iRV2.com General Discussion 21 04-12-2015 08:04 PM
water pump hums but doesn't pump water msg1951 RV Systems & Appliances 2 04-12-2013 05:36 PM
Water Pump won't pump water zzjea RV Systems & Appliances 4 03-06-2012 05:07 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 12:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×