RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-22-2011, 12:19 PM   #1
Senior Member
 
jacmat's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2008
Location: Quebec, Canada
Posts: 168
Where are those fuses: 06 Diplomat

Hi,
Last week end we had the grand kids with us in our 06 Diplomat MH. I now have two problems. One of them threw a wash cloth in the toilet and when I emptied the black tank, using the Sanicon Macerator it jammed the motor and burned the fuse.
I can't locate this fuse. Has anyone have an idea in which fuse box it's located.

Second item: They played with the 12v receptacles located in the dash right of the radio. Now both of them don't work. Any idea where's the fuse.
__________________

__________________
Monaco Diplomat
jacmat is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-22-2011, 12:56 PM   #2
Senior Member
 
Our Time's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2006
Location: Ft Myers Fl / Omaha Ne
Posts: 617
The fuse for the Sanicon will be in-line from the motor power lead, somewhere in the water bay where the pump is located. Mine is about 8" from the motor on the red lead.
The fuses for the dash power outlets should be in the DC power panel in front of the wheels, under the drivers seat.
__________________

__________________
Chuck & Mary
2008 Monaco Diplomat 40 SKQ
2008 Enclave Toad
Our Time is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 01:35 PM   #3
Senior Member
 
bullydogs1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 469
My Sanicon fuse is located in the battery bay (pass side--2nd from the rear)in a separate fuse panel which has the fuse for the Tecma Toilet and the Cargo bay heater.
__________________
Stuart and Stella Denning
2016 Entegra Aspire 42RBQ
3 Bullies and a Diesel Pusher
bullydogs1 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 11:03 PM   #4
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Murrieta, CA
Posts: 44
Deja vu. A couple days ago my 2 1/2 year old used the 12v dash recepticals as a nickle holder. Nickles fit very tight in there and were a pain to remove. On my Diplomat, the fuse is No. 58 (15A) I believe in the very top left corner of the fuse bay (near the drivers front tire).
__________________
07 Monaco Diplomat 40PDQ
MotionGrantd is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2011, 01:08 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 197
I think it has been not to long ago a member had this problem and it was fuse #54 in the front run bay for the cigarett lighters. George R. 2001 Diplomat
__________________
George, 2001 40' Diplomat PBD
86 Cavalcade is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 07:42 PM   #6
Senior Member
 
jacmat's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2008
Location: Quebec, Canada
Posts: 168
Thanks for your answers, I will check the fuse for the dash electrical receptacle tomorrow.

As far as the Sanicon, today I've removed from the Sanicon one more wipe cloth, and cleaned the macerator with high pressure water. After that everything I put the power on and it was working.
__________________
Monaco Diplomat
jacmat is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 03:28 PM   #7
Senior Member
 
jacmat's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2008
Location: Quebec, Canada
Posts: 168
It was fuse no 58, the last one on the left. I replaced the fuse and it works.

Thanks again.
__________________

__________________
Monaco Diplomat
jacmat is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Inverter Fuses Blow knightinme 5th Wheel Discussion 6 03-30-2013 12:58 PM
New fuses: Anybody used them yet? puttin Gear and Product Discussions 11 06-18-2011 09:54 AM
Fuses not labeled in rear compartment dmason Monaco Owner's Forum 2 06-22-2010 06:44 AM
Our Adventure Buying and Driving the new Diplomat Home Sand Obsessed Monaco Owner's Forum 10 05-31-2007 06:43 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×