RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Thor Industries Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-06-2014, 03:49 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 169
ACE TV/DVD Question

Just bought & hooked up new Sony DVD player.
Turn on DVD, load disc (it's a good one) & hit play - DVD makes noise like it's functioning but nothing plays on the screen - displays 'NO SIGNAL'.
Have selected & verified HDMI1 as Input Source.
Plugged cable into every other HDMI inlet on TV & tried - all N/G.
Tried selecting AV as SOURCE on TV - no good either.
Am using the provided single HDMI cable already hooked to the original equipment TV (26" LED, 'CONTINU-US' is the brand name).
Would try the DVD player on our home TV but it's different set-up - no HDMI - just the multi colored cables & I don't have a converting pig-tail.
Any ideas??
Thanks in advance!!!
and 'Keep on keeping on'.........
__________________

millwind is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-06-2014, 06:15 PM   #2
Senior Member
 
Towertime's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Dec 2011
Location: Guyton, Georgia
Posts: 177
I have a Sony DVD hooked up to the existing HDMI cable and it works fine. I set the TV to the HDMI input. I use the same cable with my satellite receiver when I use it.
__________________

__________________
Towertime
2012 Thor A.C.E. 29.1
2010 Ford Escape 2012 Master Tow Dolly
Towertime is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 08:24 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by Towertime View Post
I have a Sony DVD hooked up to the existing HDMI cable and it works fine. I set the TV to the HDMI input. I use the same cable with my satellite receiver when I use it.
Thanks for input!
Will return the DVD today f/rpl'mt & see if a new one works.
Again, appreciate the info. very much.
Best!
millwind is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 12:52 PM   #4
Senior Member
 
rivraton's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 356
Quote:
Originally Posted by millwind View Post
Thanks for input!
Will return the DVD today f/rpl'mt & see if a new one works.
Again, appreciate the info. very much.
Best!
Did the Sony unit come with a HDMI cable? (mine did) I would try connecting it directly to the TV to see if the pre-routed HDMI cable is intact. Mine was OK but for some reason it was plugged into HDMI #3 port on the TV.
__________________
2015 A.C.E. 27.1
American Car Dolly
2001 Ram 1500 / 2012 Kia Soul....Go Hamsters!
rivraton is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 02:34 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by rivraton View Post
Did the Sony unit come with a HDMI cable? (mine did) I would try connecting it directly to the TV to see if the pre-routed HDMI cable is intact. Mine was OK but for some reason it was plugged into HDMI #3 port on the TV.
Thanks for the suggestions!

Tried a rpl'mt DVD player w/same results = No Signal. Narrows it down some tho.

The Sony player didn't come w/a HDMI cable, only the multi-colored cables.

I will next obtain another HDMI cable & by-pass the RV's pre-loaded one just in case it's NG (which I hope for at this point, but very much doubt).

Have tried all 3 HDMI outlets on the TV - all indicate NO SIGNAL.

Maybe we're missing something simple like a toggle, or switch, another setting or something else were missing or beyond us, tech wise.

Just curious, did your ACE also come w/a CONTINU-US brand LED TV?

Anyway, it's off to Radio Shack for a HDMI cable.
millwind is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 05:53 PM   #6
Senior Member
 
rivraton's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 356
Quote:
Just curious, did your ACE also come w/a CONTINU-US brand LED TV?
The front is CONTINU-US and it has the crappiest speakers I have ever heard (sounds like the soup can & wire "telephones" we use to make as kids). The bedroom is a Sansui and it has much better sound. I think I will eventually replace both with larger screens (32" main and 24" in the bedroom, probably Vizios)
__________________
2015 A.C.E. 27.1
American Car Dolly
2001 Ram 1500 / 2012 Kia Soul....Go Hamsters!
rivraton is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 10:40 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hanover, PA
Posts: 630
Yes, they are horrible tv's. But nowadays tv's can be bought cheap.
Aren't our ACE's supposed to come with a DVD player?
I know mine didn't. However, I swear the spec sheet says DVD player in the bedroom. ????
__________________
2015 Thor ACE EVO30.1

EricGT is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 11:57 PM   #8
Senior Member
 
rivraton's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 356
Yeah, the bedroom TV has a DVD player on the top right corner, the way mine was set-up stock, you had 2 options in the DVD or whichever source the cable switch was set to. (Park input or antenna)
__________________
2015 A.C.E. 27.1
American Car Dolly
2001 Ram 1500 / 2012 Kia Soul....Go Hamsters!
rivraton is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2014, 07:54 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 169
TV/DVD Problem ID'ed

The THOR installed HDMI cable is faulty.
By-passed the OEM cable w/newly purchased one & wallah!!
OEM cable probably suffered a fatal kink when installed btw. overhead & roof - am told they don't take well to sharp bends.
Don't know if I'll be able to snake a new one along the same route of old one - looks doubtful, but will find another way.
Thanks for all the input!!
millwind is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 06:56 AM   #10
Member
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: May 2014
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by millwind View Post
The THOR installed HDMI cable is faulty.
By-passed the OEM cable w/newly purchased one & wallah!!
OEM cable probably suffered a fatal kink when installed btw. overhead & roof - am told they don't take well to sharp bends.
Don't know if I'll be able to snake a new one along the same route of old one - looks doubtful, but will find another way.
Thanks for all the input!!
I had the same problem on our 2015 30.2 took the crappy dealer 2 weeks to fix
__________________
2016 Georgetown 364TS
snoodledog is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 05:07 PM   #11
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Kansas City
Posts: 257
i'm pretty unhappy with the cable they used in my ACE, there is no slack at all in the cabinet. I can't even turn the DVD player to see the controls or whatever, I don't expect this cheap cable to last long then i'll be in your boat. I've contemplated a union and another cable just to give me the flexibility to turn the dvd player outward. So silly, really they couldn't have purchased a cable another foot longer?
__________________
2013 Thor ACE 29.2
Harlee79 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 09:18 AM   #12
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by snoodledog View Post
I had the same problem on our 2015 30.2 took the crappy dealer 2 weeks to fix
Exactly why I repl'ed the cable myself - aside from the 120 mi RT to CW, once they get the RV it's like pulling teeth to get it back, or even learn just WTH they are doing with it - quite a system!
Good Luck!!
millwind is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 11:53 PM   #13
Senior Member
 
rivraton's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 356
Quote:
Originally Posted by millwind View Post
Exactly why I repl'ed the cable myself - aside from the 120 mi RT to CW, once they get the RV it's like pulling teeth to get it back, or even learn just WTH they are doing with it - quite a system!
Good Luck!!
How did you route the new cable?
__________________
2015 A.C.E. 27.1
American Car Dolly
2001 Ram 1500 / 2012 Kia Soul....Go Hamsters!
rivraton is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2014, 04:54 AM   #14
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 24,023
I have seen some devices where some outputs only worked under some conditions.. Example... DVD plays only on the "Multi-colored" (Audio Visual or A/V) cables.. Blue Ray uses HDMI.

Doubt that is the case here,,, but worth a try.
__________________

__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ace 30.2 ChesapeakTec Class A Motorhome Discussions 28 01-04-2016 09:24 PM
Hello. New ACE 30.1 owner here! EricGT Thor Industries Owner's Forum 14 09-16-2014 12:42 PM
ACE 27.1 Auto Leverling System Question rvtime2 Thor Industries Owner's Forum 5 04-28-2014 08:25 AM
2014 ACE 29.2 Auto Lever Question jdimas Thor Industries Owner's Forum 7 03-11-2014 12:43 PM
Thor 29.2 ACE Water Heather Question jdimas Thor Industries Owner's Forum 2 02-02-2014 11:49 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 03:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×