RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > POWER TRAIN GARAGE FORUMS > Allison Transmission Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-19-2011, 10:21 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Problem with clutch and plates

We have problem with Allison transmission S/No.6610274038 . At the first time the pump drive hub P/No.29515650 and damaged ground sleeve p/no. 29516490 has been replaced. After installation of transmission we road tested the vehicle. We did only 60 KM and transmission failed. After disassembling of the transmission we found the C1 clutch completely burnt. The friction and reaction plates were stuck together. This happened three times to this transmission. The lube holes are cleaned. We donít know why this happened three times to this transmission.
If anyone can help us to diagnose this problem will be highly appreciated. Thanks.
__________________

Haddadi is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-19-2011, 11:15 AM   #2
Senior Member
 
GOLDWINGER2's Avatar
 
Vintage RV Owners Club
Fleetwood Owners Club
Join Date: Dec 2009
Location: CA
Posts: 1,123
Post this question on rvforum.net, there is a guy on that site who really
Knows Allisons.
J
__________________

GOLDWINGER2 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 11:40 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
thank you soo much for the reference...i havent been able to fix the prob for a week
Haddadi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 12:01 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Allison Transmission for kenworth truck c500

We have a problem with Allison transmission S/No.6610274038 on kenworth truck model c500. At the first time the pump drive hub P/No.29515650 and damaged ground sleeve p/no. 29516490 has been replaced. After installation of transmission we road tested the vehicle. We did only 60 KM and transmission failed. After disassembling of the transmission we found the C1 clutch completely burnt. The friction and reaction plates were stuck together. This happened three times to this transmission. The lube holes are cleaned. We donít know why this happened three times to this transmission.
If anyone can help us to diagnose this problem will be highly appreciated. Thanks.[/QUOTE]
Haddadi is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×