Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-16-2022, 07:47 AM   #43
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Watertown NY USA
Posts: 5,414
Quote:
Originally Posted by fayjim2 View Post
Just got home. 2500 miles. No time now got to winterize (North Idaho) Ran fine so far Later
I'm glad you have met with success so far. Please let us know how things work out as time progresses.
Lynn
__________________
2002 Fleetwood Storm 30H on Workhorse P32 chassis 8.1 gas.
LETMGROW is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-24-2022, 01:27 PM   #44
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 154
Okay I got it covered and winterized. It was abou 2600 miles since new motor. I picked up from shop looked it over and ran down interstate fpr a hour returned to shop. They checked it out and I was on my way. 200 miles CEL on. Pulled over checked all fluids it was running fine. Hour later CEL off. DDrove about 2000 miles more filled up with 87 Exon. Drove about 1 hour light on again and still on when I parked at home. Running fine. Findings are 269$ waterpump that was installed with motor leaks from weep hole. Both tailpipes slobbering and pipes are sooty. . It ran fine all the way home except heater would blow cold air at idle, I assume due to low fluid level or a slug of air in the system.I added 34 of gallon when we got home and the overflow tank was empty. Never got past halfway on temp gage. I have no OB@ reader. I,m tired Later
fayjim2 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2022, 06:49 AM   #45
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Watertown NY USA
Posts: 5,414
Did you test the anti freeze for the protection level? Hopefully the installer mixed it properly for your temperatures.
__________________
2002 Fleetwood Storm 30H on Workhorse P32 chassis 8.1 gas.
LETMGROW is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2022, 12:06 AM   #46
Member
 
rollinj's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: CA
Posts: 35
Sorry I didn't see this sooner. I own a mobile rv repair business h service tons of workhorse/8.1 chassis.

Did fleet service on uhauls with same engine.

In general bulletproof mechanically if maintained well.

The jasper stuff is good but labor rate blows when it's warranty time. I charge $220hr so $65 is diddly.

In 30 years my family sold jasper never had 1 bad engine. 2 bad trannies.

I would have helped find a used runner but you sorted it out already.

Engine break in is critical! Seating rings, proper break in oil & modest load a big deal. The are known for burning oil so I'd be sure to tread lightly first 5000 miles.

I'm having a crap time tracking down the source of the dreaded p2135 p0120 codes rough run & stall. I hope none of you ever deal with it!

Message me if you need something.
__________________
2003 Winnebago Adventurer 35U W22 with 22.5 wheels and every factory option you could get!
rollinj is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
engine



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine comm failure. Trans comm failure Gary nilsen Freightliner Motorhome Chassis Forum 3 02-25-2019 10:52 PM
Eng Comm Failure, Trans Comm Failure DaleR Monaco Owner's Forum 7 05-29-2015 04:35 PM
Brake Failure - Total Brake Failure tjshively Alpine Coach Owner's Forum 31 01-25-2015 12:36 PM
Won't start, engine comm failure,trans comm failure twincessna Monaco Owner's Forum 7 12-08-2011 10:50 PM
Won't start, engine comm failure, trans comm failure twincessna Cummins Engines 3 12-06-2011 07:30 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.