Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-27-2008, 04:19 PM   #1
cbb
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Orlando
Posts: 25
I'm coming from a Ford F53 to a WH24 and I have a question about warning sounds at start-up. I get a 3 to 5 second audio chime/warning then it stops. No errors on the dash instrument panel display. This RV is a 2007 with 7K on it from the origional owner. I have Powergear levelers and have verified that the alarm/chimes are not from Powergear alarm.

RV service Mgr says that the sounds are an indication that all check-systems are normal. I had some other work done @ dealership and will p/u
in 2 days. I would like to have more info/feedback from Workhorse owners. Is this alarm/chime sound @startup normal. Thanks........ CBB
__________________
Charlie and Helen

Beagles Riley & Megan
cbb is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-27-2008, 04:19 PM   #2
cbb
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Orlando
Posts: 25
I'm coming from a Ford F53 to a WH24 and I have a question about warning sounds at start-up. I get a 3 to 5 second audio chime/warning then it stops. No errors on the dash instrument panel display. This RV is a 2007 with 7K on it from the origional owner. I have Powergear levelers and have verified that the alarm/chimes are not from Powergear alarm.

RV service Mgr says that the sounds are an indication that all check-systems are normal. I had some other work done @ dealership and will p/u
in 2 days. I would like to have more info/feedback from Workhorse owners. Is this alarm/chime sound @startup normal. Thanks........ CBB
__________________
Charlie and Helen

Beagles Riley & Megan
cbb is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 05:34 PM   #3
Senior Member
 
mountainkowboy's Avatar
 
Monaco Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Dec 2006
Location: Socal/NE Oregon
Posts: 600
Sounds normal to me, my W-22 does the same thing on start up. I get a warning beeps from my auto level system everytime, its a "failsafe test". You want to see some bells and whistles.....leave your jacks down!!
__________________
Chuck, Ruth, with 4 legged Molly
2007 Tiffin Allegro 30DA
2011 Ranger, 1987 FLHTP
mountainkowboy is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 05:42 PM   #4
Senior Member
 
Tom N's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Pond Piggies Club
Appalachian Campers
Mid Atlantic Campers
Join Date: Dec 2002
Location: Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA
Posts: 4,671
I get a 3-5 sec warning chime but that is the roof antenna warning alert.

-Tom
__________________
Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA · FMCA 335149 · W3TLN
2005 Suncruiser 38R · W24, no chassis mods needed · 2013 Honda Accord EX-L · 2008 Honda Odyssey EX-L

Tom N is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 06:29 PM   #5
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,386
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">roof antenna warning alert. </div></BLOCKQUOTE>
__________________
Bob Russo
Formerly had 07 Neptune 36PDQ, ISB 325, Allison 2500, Source Trailing Arms and Ride Enhancement Kit, Demco KarKaddy 460SS.
Currently no Motorhome
Nonno is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 04:51 AM   #6
cbb
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Orlando
Posts: 25
I'm off to the dealership on Friday. Will check the antenna. I knew to
check the antenna on our previous RV. Sometimes I think that I have more
in common with Homer Simpson than I would like to admit. Thanks CBB
__________________
Charlie and Helen

Beagles Riley & Megan
cbb is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 06:05 AM   #7
Senior Member
 
Tom N's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Pond Piggies Club
Appalachian Campers
Mid Atlantic Campers
Join Date: Dec 2002
Location: Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA
Posts: 4,671
No need to check the antenna as the chime is not directly connect to it.

The chime sounds even if the off air antenna is in the stowed position. It's just a reminder to check and make certain the antenna is down.

-Tom
__________________
Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA · FMCA 335149 · W3TLN
2005 Suncruiser 38R · W24, no chassis mods needed · 2013 Honda Accord EX-L · 2008 Honda Odyssey EX-L

Tom N is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2008, 10:28 AM   #8
Senior Member
 
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jan 2007
Location: Roving, Datastorm users 3192
Posts: 755
Mine runs a bunch of self tests. It lights every lamp on the dash, it sounds every alarm chime, Simply part of the user assisted POST (power on self test) it performs.

There is no indication of problem because. There is no problem to indicate

However. I"m not sure how long it lasts
__________________
Nothing adds excitement like something that is none of your business.
2005 Damon Intruder 377W Radio Active as WA8YXM
John-D is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chimes Rit Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 6 10-06-2008 12:31 AM
Question on heater startup taletellers Winnebago Industries Owner's Forum 3 10-20-2005 06:45 AM
Water Pump Startup Problem chasfm11 MH-General Discussions & Problems 9 09-08-2005 09:53 AM
Loud Noise at startup Oemtech Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 2 07-24-2005 07:10 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.