Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-29-2014, 03:24 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 16
Periodic brake pedal pulsing

Periodic brake peddle pulsing at very slow speeds.
2000 Winnebago Adventurer 32V

Periodically I am getting brake peddle pulsing on applying brakes at very slow speeds as with AWB sensing a slippery surface. Following a brake inspection with an approved facility where they removed rear wheels and checked brakes. Replaced disc pads and rotors on front axle as they were warped and repacked seals.
During a test drive, the maintenance supervisor found similar conditions still existed. Although there are no safety issues and there are no system fault lights or indicators, we are perplexed. A theory that there may be some kind of sensor acting up, is all that remains to explore.

Anyone with similar experience.

Gord
Tobique Tote is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-29-2014, 03:39 PM   #2
Senior Member
 
Denniscw's Avatar
 
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2012
Location: Cumming, GA
Posts: 414
Maybe they put on warped rotors. That has caused me similar pedal pulsing.


Dennis
__________________
Denniscw
2011 Serrano 31X, 2006 CR-V
Denniscw is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2014, 03:45 PM   #3
Community Administrator
 
CLIFFTALL's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 45,798
Do you have a Ford or Workhorse Chassis ?
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
CLIFFTALL is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 06:58 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 16
It is a Workhorse Cliff.
Tobique Tote is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 07:02 AM   #5
Community Administrator
 
CLIFFTALL's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 45,798
I'll move this thread there to try and get you some answers.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
CLIFFTALL is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 07:12 AM   #6
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 24,023
Two issues with Workhorse chassis.. First the sensors get dirty and need to be cleaned, this basically disables the ABS will not cause the pulsing you cite

Second, Rotor cracks are fairly common.. This CAN cause pulsing.

If you have reaosn to think it is the ABS system doing it, I would not worry too much. but do keep looking into it.. Sorry I can not give you an easy fix.
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 07:29 AM   #7
Senior Member
 
Oemtech's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Jarrell, TX 76537
Posts: 4,485
Send a message via AIM to Oemtech
Here is a link to Clean & Test your ABS sensors.
__________________
Dale
AKA - Oemy
Oemtech is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Okay ... I SOLVED THE AUTO PARK BRAKE PROBLEM! JerryPeck Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 177 07-25-2021 09:06 AM
Turn Signals Light Up When Brake Pedal Is Pushed MarkinOR Monaco Owner's Forum 5 05-06-2014 04:05 PM
P32 Brake Pedal Sticking iRV4FUN Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 2 03-26-2014 09:37 PM
Brake pedal trtog7 Tiffin Owner's Forum 2 01-15-2014 02:29 AM
Bounder: Brake pedal feels low ? mond Fleetwood Owner's Forum 7 08-30-2013 11:27 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.