RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Ford Motorhome Chassis Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-19-2020, 10:59 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 2
2019 Jayco 29 ft v10 Ford e450 misfire

I recently traveled from Ft Lauderdale to Virginia, ans I encountered an issue with a chatter noise in the engine..Engine is only 7500 miles as this is a fairly new 2019 RV. I went ahead and took th RV to an autopart and ran computer checkup and got codes P0300 ramdonly misfire. I used all gas in the trip and placed new gas and the chatter noise got a bit better...but still goes on and off.

Unit*seems*to run OK on the flat I-95 at 60 mph, but when I try to accelerate, I begin to feel the 'chatter' of misfire. This also occurs when I'm going slow,,,20 mph...coasting to a red light and when I give it a little throttle to maintain speed, I get the chatter again????

Unit idles very smooth, starts immediately with touch of key, and begins to accelerate OK, Like when I am accessing the interstate from an exit, then as the rpm's increase, the chatter begins and I have to let off of the accelerator and try to gain speed slowly. Also, when I force a downshift, it seems to run ok for a few seconds, then it goes into the chatter mode again and I have to 'nurse' it to gain speed.

I am thinking something external to the engine, maybe fuel pump, egr, vacuum leak.......???

Engine still under warranty and im just guessing and asking to myself....what could have happened? Whats is causing this issue?
Im heading back to fl and thinking to take the Rv to a Ford Dealer, but really wanted you guys Opinion
...THANK U ALL IN ADVANCE!!!
Carlosramses is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-20-2020, 02:30 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 112
misfire

I had the same issue after gassing up, put in 3 cans of Iso-Heet , a can of Lucas fuel treatment , changed the fuel filter and it still took awhile to work out all the bad gas but it did eventually straighten out
tiffy2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2020, 11:55 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 2
Thanks so much for your input/message. I will do that
Carlosramses is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 06:27 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 13
I have the same issue it usually will happen within 40 miles of a fill up or it won't happen. I will try this remedy.

Thanks
Weeds636 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2021, 03:35 PM   #5
Senior Member
 
Gidyupgo's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 325
CarlosRamses, this may not be your issue, but then again....?

This YouTube video has the noise that those of us with this problem were hearing at 2100rpm.
https://youtu.be/Oa6cr2dFkPE

If this is your noise, here is the rest of the information;
https://www.jaycoowners.com/forums/f...tml#post921181
__________________
Gary, mid-west Georgia. 2017 Sunseeker 3010DS, 2018 GMC Acadia AWD flat (toad)
Gidyupgo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
e450, fire, ford, jayco, v10



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford Triton V10 6.8l low rev misfire Foggy Ford Motorhome Chassis Forum 6 12-22-2019 12:09 AM
Triton V10 misfire the million dollar question LVFISHN Ford Motorhome Chassis Forum 73 09-13-2016 04:14 PM
Class C with Ford v10 E450 engine svg67 Class C Motorhome Discussions 6 11-06-2012 07:41 PM
2000 V10 6.8L misfire problems angelino1 Class A Motorhome Discussions 17 10-25-2010 04:09 PM
f53 Damon 2000 ford v10 misfire brianike Ford Motorhome Chassis Forum 3 04-27-2008 05:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.