Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Ford Motorhome Chassis Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-27-2021, 01:48 PM   #1
Senior Member
 
wog099's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Dec 2018
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 431
Hydromax Brake Booster Motor Runs Continuously

I washed my radiator fins yesterday afternoon with a hose to clean bugs, etc. and now the motor for the Hydromax Brake Booster runs continuously, with the engine off and the ignition key off. I assume something got wet and shorted out or something of that nature. I did not notice it until I went out this morning to put the garbage out and I heard something running.
I called the service manager at a ford truck dealer and he told me where the electric plug is behind the master cylinder and I unplugged it, so it it not running now. (plug is very difficult to see and to get your hand in there to unplug - it is a white plastic plug).
I let it sit all morning to dry out (the radiator fins are still wet) and then plugged back up, and it still runs continuously, so I unplugged it again. With it unplugged, if I turn the ignition key to "on" I hear the motor just for a second or two, then it shuts off. This seems strange to me, but there must be another connection to the pump motor under the dash or somewhere.
My Question: Is there a relay or a "reset" somewhere for this Hydromax system that I can reset, or does anyone understand what is happening?
Thanks,
__________________
Wade & Debby Griffin
2018 Tiffin Allegro Open Road 32SA, Ford F53 24K Chassis
2012 Jeep Liberty
wog099 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-30-2021, 02:37 PM   #2
Senior Member
 
wog099's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Dec 2018
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 431
Resolution by the OP:
It took about four days, but I guess it eventually dried out. I plugged the motor back up today, and it seems to work fine. I do not hear anything running unless I push the brake pedal with the engine not running and the ignition on. This is the way it has always worked.
I have not test driven it yet, but I think something got wet that should not have gotten wet; and everything is OK now.
Offered just as info in case this happens to anyone else.
Thanks,
__________________
Wade & Debby Griffin
2018 Tiffin Allegro Open Road 32SA, Ford F53 24K Chassis
2012 Jeep Liberty
wog099 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2021, 11:02 PM   #3
US1
Senior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 684
Good to hear. I dont have to have the ignition on for my pump to run
__________________
2001 Winnebago Brave SE29 Workhorse P32 7.4L (previous)
2007 Fleetwood Bounder 33R, F53 chassis, V10 (current)
US1 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
brake, motor



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aqua Hot 450 Fan Motor Runs Continuously Guardsman Class A Motorhome Discussions 13 03-28-2018 07:45 PM
Battery tie solenoid & furnace runs continuously Carolina Fun RV Systems & Appliances 13 12-16-2014 01:09 AM
04 Alfa See Ya Fridge runs continuously APlusParts RV Systems & Appliances 9 05-17-2014 08:30 AM
Power converter fan runs continuously captrbh Travel Trailer Discussion 18 01-03-2014 04:34 AM
Water pump runs.... and runs....and runs tobysdad RV Systems & Appliances 8 10-19-2011 09:13 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.