Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-16-2017, 09:58 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 31
50 amp EMS display panel by Intelitec flashing, amp drawn display quit

Intelitec 50 amp load meter was flashing for awhile, then quit flashing, it also quit displaying the amp being drawn. That screen in the middle went black.
I am plugged into 50 amp shore power
Has anyone else had that happen
I have new house batteries also a new inverter.
The inverter seems to be charging fine?
This is in my 2005 Monaco Camelot motorhome
Thanks
CherylandPat is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-17-2017, 08:13 AM   #2
Senior Member
 
computerguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: FT on the Road
Posts: 3,460
May get a better response from the Monaco Owners forum. Also it may help if you post the actual model EMS you have.
Did this happen right after you did the new batteries?
In the meantime you can check for this,
Unplug the telco cable that goes into the back of the unit and also the control module. It is a way to reset it in case there was static electricity that may have caused issues (ask me how I know).
Also:
VII. Remote Display out or strange characters appear.
A. Check the 3 Amp Fuse (F1) on the EMS Control Module.
B. Check the 4 pin cable from the EMS Control Module to the Display Panel for
the following voltages:
Pin 1 (12V)= 12V
Pin 2 (Data)= GND
Pin 3 (GND)= GND
Pin 4 (SW)= GND, +12V when swithc on Display Panel is pressed.
C. Check the harness so that the plug at the EMS Control Module and the plug at the Display
Panel are plugged in with the proper polarity and the pins correspond.
__________________
I don't subscribe to threads I reply to so will not see your reply to my comment. Drop me a direct message if you want a reply from me.
Cheers!
computerguy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 02:26 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Gary RVRoamer's Avatar


 
Join Date: Jan 2000
Location: Silver Springs, FL. USA
Posts: 25,740
The Intelletec EMS doesn't display amps when in 50A mode anyway. It only provides an amps readout on 30A or with certain generators, e.g. the Onan 7500/8000.
__________________
Gary Brinck
Former owner of 2004 American Tradition and several other RVs
Home is West Palm Beach, FL
Gary RVRoamer is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 09:09 AM   #4
Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 31
50 amp EMS Intelitec flashing, where is model number?

Gary, Thanks for your help, You seem quite knowledgeable.
We did interrupt the power and it stopped flashing, but did it again today just briefly. so I am going to try the other steps.
You mentioned the model number, I didn't get a book on this display and don't have a model number, where do I find it on the unit?
Pat
CherylandPat is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 09:27 AM   #5
Senior Member
 
BrianGlenn's Avatar
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Apr 2015
Location: Alberta
Posts: 1,589
Probably the Intellitec 800. This one.
Attached Files
File Type: pdf Intellitec EMS800_SvcManual.pdf (306.5 KB, 88 views)
__________________
Towr: 2007 Country Coach Allure 470 - 37 Sunset Bay Cummins 400 ISL, Coach #31563
Toad: 2016 F150 King Ranch - 3.5L EcoBoost 4x4 Supercrew (curb weight 4,775 lbs)
Toad: SOLD 2007 Jeep Grand Cherokee (yes, it has a Hemi) (curb weight 4,720 lbs)
BrianGlenn is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2017, 09:10 AM   #6
Moderator Emeritus
 
Gary RVRoamer's Avatar


 
Join Date: Jan 2000
Location: Silver Springs, FL. USA
Posts: 25,740
You probably have the 800 model that Brian referenced. The manual will help.
__________________
Gary Brinck
Former owner of 2004 American Tradition and several other RVs
Home is West Palm Beach, FL
Gary RVRoamer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ems, intellitec, monaco, panel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Display panel flashing bama49 RV Systems & Appliances 1 03-18-2015 09:06 PM
Help with EMS remote display panel joembx Monaco Owner's Forum 11 03-01-2014 05:26 PM
Intel pd4500 SPUTTER Travel Trailer Discussion 1 11-06-2012 05:26 PM
intellitec ems display panel question MARY A Class A Motorhome Discussions 2 07-04-2012 07:47 PM
intel Converter tadams RV Systems & Appliances 4 05-20-2005 10:12 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 03:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.