Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-27-2021, 09:56 AM   #1
Junior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2021
Location: las vegas nv
Posts: 22
A/C Gen problem

hi, hope somebody can help me out here. i have a 2004 winn vectra 34td with basement a/c and a diesel 7599 onan gen. my problem is when i run my a/c with my gen it kicks off when a/c compressor goes on, the amps read around 34 when it kills the gen. is this normal for gen to kick off at that amp or is this amp normal for the a/c unit?, i have done the gen service and i have replaced the 4 a/c capacitors. can the gen be set to take a higher amp rating or do i have a compressor problem with the a/c unit.last time i ran it at a park on 50 circuit the a/c ran fine , only problem is with the gen . any help would be appreciated thanks
Saddltramp is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-27-2021, 11:12 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 28,402
Have you replaced the generator fuel filter ?

If the amp draw was to much for the generator, the breaker should trip.
twinboat is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2021, 11:44 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,150
Was going to post that the genset beaker might have become weak but then I reread the original post and see that it's the genset itself that's going down. Not sure if 34 amps is high or not but even if it is, that shouldn't stall the genset. Sounds like the issue here is with the it, twinboat may have pegged it..
__________________
03 Itasca Sunova, Workhorse P32 with the 8.1 and 4L85-E
Mudfrog is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2021, 11:54 AM   #4
Junior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2021
Location: las vegas nv
Posts: 22
yes i have replaced the fuel air and oil filter and no it does not tripp the circuit breaker it just kills the gen
Saddltramp is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2021, 12:02 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3,376
High initial amp draw from an A/C is often an indication of a bad capacitor.


Not expensive.
__________________
Brett Wolfe
Ex: 2003 Alpine 38FDDS. Ex: 1997 Safari Sahara. Ex: 1993 Foretravel U240
wolfe10 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2021, 12:29 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 28,402
Quote:
Originally Posted by wolfe10 View Post
High initial amp draw from an A/C is often an indication of a bad capacitor.


Not expensive.
He changed them.
twinboat is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2021, 12:32 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 28,402
If filters are good, then a fuel restriction in the line, a lose connection allowing air into the line, or the governor is not advancing the throttle when a load is applied.

Carefully check the line from tank to generator.
twinboat is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2021, 10:31 AM   #8
Junior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2021
Location: las vegas nv
Posts: 22
ac

a onan mechanic told me its bad windings in the gen, very expansive, thanks all for your help
Saddltramp is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
problem



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LP Gas Gen changed out for Diesel gen??? fighterpilot Class A Motorhome Discussions 3 03-10-2013 06:27 PM
03 Phaeton - Gen slide cable detached. Any easy way to get gen slide out? michelb Tiffin Owner's Forum 4 12-03-2012 06:22 AM
Engine Gen warning lite on when running gen set Gumby Monaco Owner's Forum 11 06-01-2012 08:15 AM
Gen-turi Hookup To Curved Gen Exhaust? Tarheel MH-General Discussions & Problems 2 06-27-2010 01:52 PM
1999 UA - Use of Gen-turi on Gen exaust daellishou Winnebago Industries Owner's Forum 7 02-25-2010 03:24 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.