RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-01-2018, 08:52 PM   #1
Member
 
Dixierail's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Fayetteville, GA
Posts: 33
Aqua hot advice needed.

Folks if Iím in the wrong forum please redirect me.
I have an 05 HR Imperial that I bought from Lazydays back in April. This coach has been plagued with trouble since I took delivery. One of the most discouraging is the aqua hot 300. It seems that every time I get it working, something else breaks. Here is the current issue. When I turn on the diesel switch, it follows this pattern.
The blower activates
The unit lights off and runs great for about 30 seconds.
The unit then kicks off and the blower continues to blow as it would in cool down,
Then it lights off again and burns for about 3 seconds and goes out again
It continues the cycle until I go in and turn it off.
I donít remember how many cycles I let it go before I turn it off. It takes about 20 seconds between ignition and shutoff cycles. All the lights are green.
I have had the following done for other problems; motor and bearings, control unit, nozzle, filter.
If you have any ideas I would sincerely appreciate them. I have emptied my savings on this unit and I am desperate to have it functional. Thanks for your help!
__________________
Steven G. Folden
Fayetteville, GA
2005 HR Imperial 42 PBQ
Dixierail is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-01-2018, 09:09 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 338
Do the maintenance on it.

Mine would have a hard time starting and shut down and after a few tries of that it never started again. Mine ran but never lit.. it was the coil.. not enough juice to start it. Runs great now with a new one. Start with the upkeep and get the minor and major cleaning done on it and see if that helps. They have new black brain box that is suppose to help.
__________________
2002 Foretravel 36ft U325
2009 Jeep Wrangler
Davidrvr is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 09:15 PM   #3
Senior Member
 
saddlesore's Avatar


 
Foretravel Owners Club
Join Date: Apr 2016
Location: Home is Where WE PARK IT...
Posts: 4,667
Hmmmmmm.....dirty ignition sensor???
__________________
Retired truckdriver, Full Timing in a Foretravel.
Escapees of Box Elder, South Dakota
HOWEVER....Home is Wherever We Park It.
saddlesore is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 09:30 PM   #4
Member
 
Dixierail's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Fayetteville, GA
Posts: 33
The flame sensor? Seems logical that it would shut off the fuel after a few seconds but how does it run for half a minute the first light?
__________________
Steven G. Folden
Fayetteville, GA
2005 HR Imperial 42 PBQ
Dixierail is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 10:35 PM   #5
Senior Member
 
saddlesore's Avatar


 
Foretravel Owners Club
Join Date: Apr 2016
Location: Home is Where WE PARK IT...
Posts: 4,667
OR... a coil going bad...fires for a few seconds,over heats and fails?
__________________
Retired truckdriver, Full Timing in a Foretravel.
Escapees of Box Elder, South Dakota
HOWEVER....Home is Wherever We Park It.
saddlesore is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2018, 03:27 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 338
Thatís what my coil was doing. If you can self diagnose and are a hands on guy.. Rudy is your best aqua hot.. all things. Contact him. He will walk you through what to look st
__________________
2002 Foretravel 36ft U325
2009 Jeep Wrangler
Davidrvr is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
advice



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aqua hot service (needed)?? FLYING BUTCH Monaco Owner's Forum 2 11-08-2017 06:36 AM
Aqua Hot solution to my hot, cold, hot water problem JeffK Entegra Owner's Forum 38 06-25-2017 04:54 PM
Aqua hot repair needed on the west coast N6ACT RV Systems & Appliances 7 05-13-2015 02:24 AM
Hydro Hot Service (Aqua Hot) Wayne R RV Systems & Appliances 15 03-13-2009 07:25 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.