RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-28-2018, 11:49 AM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: beaumont,tx
Posts: 35
CB blew my fuse to back-up camera

i have a 2000 newmar with a cb. the other day i turned it on and it shut down my panasonic back up camera and radio, i pulled the cable from it and it was corroded and must have blown fuse to my panasonic unit. i cant find out where the fuse is located does anyone know where it may be i just removed the mike unit with the cord is the cb unit in the mike thanks tommy
max77713 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-28-2018, 01:59 PM   #2
Senior Member
 
Rkesselus's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Aug 2016
Location: Bastrop Texas
Posts: 1,279
If the CB is an aftermarket it should have had an inline fuse. If it does not or it was a factory accessory then you are going to have to trace either of the component's hot wire back to the fuse block. The back up camera should be marked on the wirediagraml Both the CB and the Radio should be using a very low watt fuse and should not be connected to a fuse above about 1 watt. When you say your removed a corroded cord what cord were you speaking about?
__________________
2000 Allegro Bus 35R 3126 Cat 300 Allison 3060MD 6 speed
Rkesselus is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2018, 04:30 PM   #3
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: beaumont,tx
Posts: 35
cb

the cord i removed was the cord from the mike to i dont know where but on the inline connector it was coreded off, from the mike to i dont know where this cord went to it was a option on this coach, all functions were on the mike volume, and all controls, i need someone with the panasonic camera unit to respond thanks
max77713 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2018, 08:20 PM   #4
Senior Member
 
Rkesselus's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Aug 2016
Location: Bastrop Texas
Posts: 1,279
Quote:
Originally Posted by max77713 View Post
the cord i removed was the cord from the mike to i dont know where but on the inline connector it was coreded off, from the mike to i dont know where this cord went to it was a option on this coach, all functions were on the mike volume, and all controls, i need someone with the panasonic camera unit to respond thanks
I have the Panasonic Camera and it is fused on the fuse block in my dash compartment on my Allegro Bus so it will not be located in the same place as yours. If you don't have a manuel with the fuse locations I would contact Newmar and see if they can help you with the location, or make the post on the Newmar forum.
__________________
2000 Allegro Bus 35R 3126 Cat 300 Allison 3060MD 6 speed
Rkesselus is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuse, camera



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After fuse blew no turn signal or camera cdrprn Ford Motorhome Chassis Forum 4 10-28-2017 12:13 AM
Blew fuel pump fuse when plugging in trailer The German Trailer Towing and Tow Vehicles Discussion 8 03-06-2017 10:46 PM
After coach battery fuse blew out, fridge stopped working CountryFit RV Systems & Appliances 12 10-29-2016 01:03 AM
Blew a fuse? deaneyres Newmar Owner's Forum 8 11-10-2014 10:30 AM
Blew brake light fuse and then the cruise control won't shut off Rich and Cork Alpine Coach Owner's Forum 4 04-15-2011 09:46 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.