Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-29-2021, 07:02 PM   #1
Junior Member
 
Jmiskovs's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Alpharetta, GA
Posts: 11
Electrical: Backup monitor/HWH control panel

Hello,

Strange electrical problem with my 2005 Journey 36G. The backup monitor, digital compass/outside temp display (just below the backup monitor) and the HWH control panel (on the driver's left hand side) for the jacks have all lost power.

The problem started as intermittent and is most notable at the monitor and compass/outside temp indicator going off and on. The problem has progressed to all three not working at all. The no jacks is the biggest annoyance. I'm not thinking it's a fuse, but I'm not sure.

I plan on checking power and ground this weekend, and I've reviewed the wiring diagrams - at least what I can decipher. What I wondering is, has anyone else seen this problem with all three displays/controller going out at the same time?

Thanks in advance,
Jim
__________________
2005 Winnebago Journey 36-G CAT C7 350HP
Jmiskovs is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-30-2021, 09:08 AM   #2
Senior Member
Commercial Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: behind the steering wheel
Posts: 2,098
it appears there is a lost ground, probably under the dash. bad grounds and connections are 90 percent of all problems with the hwh system. either at the battery connections, loose bolts on the pump mounting bracket, or accessory ground issues.

hwh uses two sources, both acc and ign, so grounds to both are needed. i know when ign is on, acc is also, but grounds, and blown fuses are a good place to start.
azpete is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2021, 06:19 PM   #3
Junior Member
 
Jmiskovs's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Alpharetta, GA
Posts: 11
Circling back to report on the fix. AzPete, thanks for your suggestions.

This turned out to be a failed 30A Relay (Aux On) found in the front generator compartment where the relays/circuit breakers are housed. While the problem at first appeared to be a loose ground, it turned out to be the relay.

Replacing the relay fixed the problem.

Of note, there was one other forum member with the identical problem I was experiencing. That thread can be found here:

www.irv2.com/forums/f101/baffling-hwh-electrical-issue-478130.html
__________________
2005 Winnebago Journey 36-G CAT C7 350HP
Jmiskovs is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, electrical, hwh, monitor, panel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intellitec monitor for a 50A monitor panel for 2004 Endeavor Phil Palmer Monaco Owner's Forum 7 10-27-2019 11:20 AM
'06 HR Imperial-removing control panel containing park brake, trans control, HWH leve curtismb Monaco Owner's Forum 5 11-30-2017 10:51 AM
Power Control System Monitor Panel Replacement? F29DCB Fleetwood Owner's Forum 0 09-23-2015 12:21 AM
Power Control System Central Monitor Panel dark display DennisJM Tiffin Owner's Forum 0 09-17-2015 08:31 PM
National TradeWinds - Monitor Control Panel Beginer National RV Owner's Forum 3 03-23-2012 09:05 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.