RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-14-2018, 02:01 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 29
Front AC Issues

the front roof top ac unit starts up and blows nice cold air when gen runnin, but after a few min it shuts off, then you flip breaker off on on gen and it grunts like it pullin a trailer upna mountain then runs normal and ac wont do anything till you've let it sit for while and it does same tbing over agian. where do i start in diagnosis
vogey is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-14-2018, 06:37 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Citra, Florida
Posts: 1,396
Quote:
Originally Posted by vogey View Post
the front roof top ac unit starts up and blows nice cold air when gen runnin, but after a few min it shuts off, then you flip breaker off on on gen and it grunts like it pullin a trailer upna mountain then runs normal and ac wont do anything till you've let it sit for while and it does same tbing over agian. where do i start in diagnosis
Not allot of info Mr. Vogey but if I had to guess I would start with a possibly dirty evaporator coil. Possibly a dirty filter or filters. Could be low on Freon.

All or the above suggestions involve the evap coil as what you describe could be the result of the coil freezing. You wait a while and it thaws and starts working again.
__________________
Good Luck and keep us posted please. "Q"
1999 Newmar, Mountain Aire 3768, V-10, CAI, Headers.
"Spending our kids inheritance one trip at a time"
Quincy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 07:18 AM   #3
Senior Member
 
silverado574's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Mar 2012
Posts: 114
If the a/c is short cycling, I would suspect the thermistor, the little white switch or sensor that is screwed into the ceiling on the drivers side.
__________________
Bill and Cindy 2015 Tiffin 37PA
TOAD: 2002 Honda Accord V-6
silverado574 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone have experience diagnosing front windshield shade issues? Patti Brown Class A Motorhome Discussions 4 05-15-2016 07:02 PM
2016 Front Axle Issues, Both DS and Ventana involved jmkling Newmar Owner's Forum 13 12-03-2015 08:13 AM
Leak issues on both my front and rear cap Free2Go Alpine Coach Owner's Forum 6 11-01-2015 11:06 AM
Front suspension (IFS) issues... cangel66 Winnebago Industries Owner's Forum 9 10-26-2011 05:14 PM
Front engine hood release issues KayLarGo Newmar Owner's Forum 8 09-03-2008 04:15 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.