RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-23-2017, 04:45 PM   #29
TWT
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 86
I have to believe that there is something that was disconnected or switched off while in the shop that replaced the roof. You may have to wait until they reopen, after Christmas, if you don't need to head out right away. Otherwise...

Make sure that one of the smaller connections on the generator starter solenoid goes to a good ground and that, when you push the start button, you have 12VDC on the other small pin of the solenoid. Check for 12VDC on one of the heavy duty connections of the starter solenoid. (That should always be present; while the small pin should only have 12VDC when you're pressing the generator start button.) If it's not there, start tracing that wire towards the battery. When you find 12VDC, the disconnect is between there and the point you checked just before you found voltage.

It all depends on the weather, and Redeye50's tolerance of it.

Wishing you some good, warm, dry weather. Merry Christmas...
TWT is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-24-2017, 06:24 AM   #30
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Citra, Florida
Posts: 1,396
Quote:
Originally Posted by REDEYE50 View Post
BINGO!!!!!
After several more hours of thought, It seemed that there had to be a switch somewhere. So I set down in the driver seat and decided to start the engine. Right in front of me was a switch marked"ACC BAT--ON-OFF", I thought you dumba@#$+&^%. where has your head been!:
Pushed the switch, started the generator and all the lights work BINGO. After the new battery and solenoid switch and several hours of over thinking it's over. At least it was a learning experiance. Probably needed a new battery anyway and now I have an extra solenoid. Still have slight problem, Generator won't start remote from over the oven and the hour meter is not working. Probably missed a connection when I changed the solenoid. I will look later. Thanks for all the help from everyone and I wish all of you MERRY CHRISTMAS!
Glad you got it straightened out.

Q
Quincy is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2017, 10:26 AM   #31
TWT
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 86
Murphy's Law strikes, again! Happy to hear all is well. Merry Christmas!
TWT is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2017, 03:20 PM   #32
Senior Member
 
Bosunmate's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Jan 2017
Location: South Carolina
Posts: 353
That was a good drill! Glad you found the problem/solution! I did learn plenty from all the responses.

Patrick
__________________
Semper Paratus
KE4TQV
2017 Winnebago Vista 29VE
Bosunmate is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ems, generator, problems



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dealers for Palazzo Problems & Thor Slide Problems "007" Thor Industries Owner's Forum 29 11-10-2015 06:29 AM
A/C Problems with heavy condensation problems Help Please!! Tevans Newmar Owner's Forum 6 06-21-2015 09:26 AM
More Generator Problems Tom&Marie MH-General Discussions & Problems 5 02-01-2007 05:56 PM
Leaking problems with Hybrid anyone else have problems? Barrie Expandables, Hybrids, & Lightweights Discussion 2 11-20-2005 09:08 AM
Chang'g Oil & Filter in my Onan 7.5 Diesel Generator=PROBLEMS bolts missing Winnebago Industries Owner's Forum 35 02-03-2005 06:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.