Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-08-2017, 03:02 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 1
Help no power to starter

I put in 2 new coach batteries and now I have no power going to the starter. I turn on the ignition and the dash lights up and all seems fine but when I turn the ignition to start absolutely nothing happens. I have checked all the fuses I can find and they seem fine. The house side of the coach works everything fine off the inverter and off the generator but nothing from the ignition to the starter. Need Help please I put in 2 new chassis batteries and I get no neutral light on the Allison push button shift display. 3126 cat 330 hp with Allison 6 speed tranny
empress 2001 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-08-2017, 03:12 PM   #2
Senior Member
 
bdpreece's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2000
Location: Yuma Arizona USA
Posts: 2,930
Let's start with the basics. Is the transmission in park? Maybe move it to drive and back to park.
__________________
Brian, Loretta & Daisy (Golden Retriever)
2008 HR Endeavor 40 PDQ , ISL 400
2010 Dodge Ram 1500 Toad
bdpreece is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 03:14 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: western NC mountains!
Posts: 4,106
Exclamation

let's start with the facts: did you install two new COACH batteries, or two new CHASSIS batteries?
MisterT is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 03:39 PM   #4
YC1
Senior Member
 
YC1's Avatar


 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jun 2011
Posts: 8,712
Welcome to the forum.

Check with a flashlight around the batteries for any dropped cables. It is a good idea to always take pictures before making changes.

Hopefully you installed them with the correct polarity.

Post your yr and model number for more accurate information.
__________________
Myron & Deborah
08 HR Endeavor 40 SKQ
2016 Ford F150 Limited V6 with Ready Brake
Aluminator tow bar, Demco base plate
YC1 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 03:40 PM   #5
Senior Member
 
Bigd9's Avatar


 
Join Date: Jun 2012
Location: The Bluegrass State
Posts: 6,824
Starter solenoid bad?
__________________
Good Luck, Be Safe and Above All, Don't Forget To Have Fun
Pete
Central Kentucky
2006 Fleetwood Discovery 35H, 2014 Honda CR-V, M&G Engineering Braking System
Bigd9 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 03:50 PM   #6
Senior Member
 
beaverfever's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,010
is the shift pad lit?
beaverfever is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 04:23 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Baton Rouge, La
Posts: 838
If the solenoid is bad you should hear a click when you hit the starter. Check your ground connections.
Darwin is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 04:27 PM   #8
Senior Member
 
dennis45's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: AB
Posts: 7,587
Go back and take a Real Close Look at your connections. 100%, You are missing a ground.
__________________
2019 Unity LTV CB, pushed by a 2013 Honda CRV, BlueOx Baseplate, Aventa Bar & Patriot Brake
dennis45 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power, starter



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Generator power supply to starter Cabinhill Gulf Stream Owner's Forum 4 03-15-2016 05:54 AM
Starter batteries dying while on shore power - Magnum Pure Sine. distaff Monaco Owner's Forum 2 08-26-2015 11:26 PM
275 Cummins Starter motor has power will not shut off Heavy equip iRV2.com General Discussion 2 02-26-2014 12:52 PM
new batteries, no power to starter help Garranch Monaco Owner's Forum 2 07-21-2012 09:30 AM
Starter relay location (not starter Solenoid) Rook Freightliner Motorhome Chassis Forum 1 03-29-2012 08:00 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.