RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-05-2017, 05:37 PM   #15
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Click image for larger version

Name:	IMG_9572.JPG
Views:	53
Size:	1.67 MB
ID:	175692
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-05-2017, 05:37 PM   #16
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Click image for larger version

Name:	IMG_9573.JPG
Views:	52
Size:	1.43 MB
ID:	175693
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 07:38 PM   #17
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Help help help
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 08:48 AM   #18
Senior Member
Commercial Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: behind the steering wheel
Posts: 1,969
if it is intermittent, i would suspect a corroded connection. most of the circuit board components are a run/fail type of part.
azpete is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 03:18 PM   #19
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Ok, I will try cleaning every connection I can reach. The one on the brake is in a very difficult position. But, I will give it a try.
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 03:19 PM   #20
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
I did notice today, that if I press the "on" button repeatedly... Rapidly, it would come on. Thinking of retouching the solder connections. I am good with a soldering iron.
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2017, 02:35 PM   #21
Senior Member
Commercial Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: behind the steering wheel
Posts: 1,969
remove the plug on back of the touch panel. if its the one that is orange with a white cap. unplug it, remove that cap, and use a knife blade to press the wires down into the holder. these are known to work loose. and not make a good connection.
azpete is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2017, 03:18 PM   #22
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 13
Glad to see that this issue is posted.
I made the mistake of removing the cowling forward of the instrument panel & seeing caked-on dust/dirt on the molex connectors, where there seemed to be no end to how many there were. In dealing with electronics for most of my life, these silver plated connectors can tarnish & 12 VDC is not much pressure to break through that tarnish if there is very little current. I had unplugged many of my connectors & cleaned as much dirt out & with a dental tool went in to tighten the female connectors, then sprayed a sealer that enhances connection & seals out moisture thus tarnish/corrosion.
Many of these connectors have NO slack & are under tension = very bad design
I must have 1 or more to my leveler that did get disturbed for the auto-leveler has quit working. An other issue with this 22 year old 77K mile RV-bus
John
BluewaveRV is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2017, 07:00 PM   #23
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Quote:
Originally Posted by azpete View Post
remove the plug on back of the touch panel. if its the one that is orange with a white cap. unplug it, remove that cap, and use a knife blade to press the wires down into the holder. these are known to work loose. and not make a good connection.


I will try that tomorrow.
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2017, 07:26 AM   #24
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Mexia, Al.
Posts: 67
I have not found how to start a post, so please show me how to do so or at least get me to the right place for help. My HWH box on the floor has no light on it. I have tried to read my manual. I am not sure which diagram is of what box etc. Appears on surface to have no power to the box on the floor. Please forgive me for just butting in on this thread, Is there a place that says....Create a new thread or something on here I haven't found it.
harley4life is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2017, 11:16 AM   #25
Senior Member
 
Randm Musing's Avatar
 
Holiday Rambler Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Sep 2011
Location: Oregon.
Posts: 279
Post New Thread

Quote:
Originally Posted by harley4life View Post
Is there a place that says....Create a new thread or something on here I haven't found it.

Yes. At the top of the thread you should be seeing a heading such as this ---

Go Back iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Reload this Page Hwh series 200 leveler problem

Left-click on the "Class A Motorhome Discussions" and you should get a new screen that looks like this
"Post New Thread Page 1 of 579 1 2 3 4 5 6 7 8 Last Ľ "

And then, of course, just click on "Post New Thread."

Charles.
__________________
1994 Holiday Rambler Aluma-Lite Air Ride Spartan EC2000 Chassis
Cummins B5.9 12V Diesel Pusher, Allison M3060 transmission. Charles, RVM174, Looking for the rainbow!!
Randm Musing is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2017, 05:12 PM   #26
Senior Member
 
Virago-Rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Oklahoma
Posts: 681
Hwh series 200 leveler problem

I might have fixed it. Checked the wires in the connectors inside the box. Two of the ones in the yellow connector were loose. Seated them in the connector.
The solder on the on switch looked like a cold joint. Touched them up with my trusty soldering iron and a bit of silver bearing solder. Still didn't work.

Only thing remaining, the switch on the park brake. Only way to get to it was remove the park brake foot pedal . Not difficult, just a PITA.

When closed, the switch showed 50 ohms. Corrosion. Sandpaper and contact cleaner now shows zero ohms.

Reassembled everything. It worked. Time will tell if i actually fixed it or if it is just being intermittent.

Click image for larger version

Name:	IMG_9597.JPG
Views:	25
Size:	1.19 MB
ID:	176052
__________________
1998 Thor Windsport 33SL
2007 Chevy Uplander toad (tow master dolly)
1985 Yamaha Virago XV700
Virago-Rider is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hwh



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWH 200 Series won't retract micoviso RV Systems & Appliances 5 09-15-2016 09:30 PM
HWH Series 200 jacks RV LYONS Winnebago Industries Owner's Forum 9 04-12-2015 06:43 PM
HWH Series 200 Leveling Jacks geezerb Class A Motorhome Discussions 1 08-27-2013 07:47 PM
HWH 200 series, anomaly ihbond Winnebago Industries Owner's Forum 18 05-03-2011 08:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.