RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-04-2018, 08:47 AM   #1
Junior Member
 
ssinc2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
No Inverter Comm

I have a 2008 Monaco Cayman. I have only had the unit for about 3 months and everything has worked fine up until now. We are plugged into a 50 amp service at a park getting ready to head home. Was watching tv this morning and noticed the lights flickering when we turned on the water pump. Instrument panel shows no inverter comm. We have unplugged from 50 am service, tried using the generator, still nothing. Any suggestions on what we can do?
ssinc2000 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-04-2018, 08:55 AM   #2
Senior Member
 
FatChance's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2,950
What, exactly, is "inverter comm" that you don't have any of?
__________________
'04 Newmar Mountain Aire 4016
400ISL/Freightliner
FatChance is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 09:20 AM   #3
Junior Member
 
ssinc2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
No tv, no power to the outlets within the unit. The instrument panel shows no inverter comm. Maybe something to do with the inverter connections?
ssinc2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 09:20 AM   #4
Junior Member
 
ssinc2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
Or communications?
ssinc2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 09:23 AM   #5
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2014
Posts: 3,733
Quote:
Originally Posted by ssinc2000 View Post
....noticed the lights flickering when we turned on the water pump. ...
Are you absolutely positive that your house batteries are fully charged?
__________________
1996 Tioga Class C
400 amp/hrs solar, Trimetric

2007 Monaco Diplomat 40 PDQ
okcnewbie is online now   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 09:27 AM   #6
Junior Member
 
ssinc2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
Yes
ssinc2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 09:56 AM   #7
Senior Member
 
OLYLEN's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2008
Location: Olympia, Wa
Posts: 2,771
Unplug and replug the com wire from panel to inverter. Inverter has breakers, make sure they are letting power through. Also kill all power turn off batteries for a couple minutes, this may reset things. Test power at main breaker panel, reset breakers turn off and on at power post too. With both shore power and Gen not working for power in coach, points to transfer switch if nothing is working.

LEN
__________________
2004 Clss C 31' Winnebgo
OLYLEN is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 10:03 AM   #8
Junior Member
 
ssinc2000's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
Thanks that worked. We unplugged and replugged the comm wire now everything came on. Thanks again for the tip.
ssinc2000 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 10:46 AM   #9
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 43,823
Hi ! Welcome to IRV2! We're sure glad you joined the gang!

Congrats on the new rig! Sorry I don't have any advice on the problem. Keep her between the ditches!

Good luck, happy trails, and God bless!


Happy New Year!
__________________
Joe & Annette
Sometimes I sits and thinks, sometimes I just sits.....
2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
inverter



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eng Comm Failure, Trans Comm Failure DaleR Monaco Owner's Forum 7 05-29-2015 04:35 PM
Trans Comm Err - Engine Comm Err - HELP tjshively Alpine Coach Owner's Forum 1 02-27-2015 08:47 PM
Won't start, engine comm failure,trans comm failure twincessna Monaco Owner's Forum 7 12-08-2011 10:50 PM
Won't start, engine comm failure, trans comm failure twincessna Cummins Engines 3 12-06-2011 07:30 PM
Engine Comm Failure? Dutch Star David Cummins Engines 11 08-25-2010 08:59 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.